Gå til hoved-indhold
Garmin har produceret såvel ure som kortplottere, radarer og lignende til sejlere.Udstyr
Garmin har produceret såvel ure som kortplottere, radarer og lignende til sejlere.

Garmin opkøber Navionics: Vil kombinere kort og BlueChart

Leverandøren af elektroniske søkort Navionics skal fortsat levere kort til bådejerne, garanterer Garmin. Firmaet vil i stedet kombinere sin BlueChart- og LakeVü-teknologi med Navionics' kortdata.

Af Sara Sulkjær |

Italienske Navionics, der anses som en af de førende leverandører af elektroniske søkort til sejlere, skifter nu hænder og opkøbes af GPS-producenten Garmin. 

- Siden vores grundlæggelse har Navionics haft en passion for at skabe produkter, der forbedrer sejloplevelsen. Garmin deler vores passion for at betjene marineindustrien, og er en ideel virksomhed til at viderebringe Navionics' stærke brand og omdømme ud i fremtiden, forklarer Giuseppe Carnevali, grundlægger og direktør i Navionics, om salget. 

Det bedste fra virksomhederne 

Med opkøbet af Navionics følger da også et omfattende arkiv af søkort over oceaner, floder og søer, der i flere tilfælde er udviklet efter Navionics egne undersøgelser. Undersøgelser, der både er foretaget i felten og med fjernmåling som satellitbilleder og luftbårne laserskannere. 

Målet er, at man med de alsidige søkort og Navionics populære app fortsat kan skabe nogle af de bedste produkter til sejleren: 

- Ved at kombinere Navionics' indhold med Garmins BlueChart og LakeVü-indhold vil vi være i stand til at tilbyde den bedst tilgængelige bredde- og dybdedækning til vores marinekunder, fastslår Cliff Pemble, direktør i Garmin, i en pressemeddelelse. 

Brandet Navionics fastholdes 

Selvom der altså følger en rækker ændringer med overtagelsen, skal de over 350 medarbejdere hos Navionics dog ikke frygte for deres job. De vil blive i virksomheden, hvis brand skal bibeholdes, fastslår Garmin: 

- Fremover planlægger vi at fastholde Navionics-brandet og vil fortsætte med at understøtte Navionics' nuværende kunder, lyder forklaringen fra direktør Cliff Pemble.

Garmin ønsker ikke at kommentere på de finansielle betingelser i forbindelse med overtagelsen af den italienske søkortleverandør. 

content-loader
content-loader
content-loader