Gå til hoved-indhold
Grand Prix-vindere i NED 412. Fra venstre ses Pieter Heerema, George Leonchuk og danske Lars Hendriksen. Hollandske Heerema sejlede sidste år solo jorden rundt på 116 dage i Vendée Globe. PrivatfotoKapsejlads
Grand Prix-vindere i NED 412. Fra venstre ses Pieter Heerema, George Leonchuk og danske Lars Hendriksen. Hollandske Heerema sejlede sidste år solo jorden rundt på 116 dage i Vendée Globe. Privatfoto

Vendée Globe-sejler vinder internationalt stævne i Dragør med dansk prof

Prof-sejlerne danske Lars Hendriksen og George Leonchuk gastede for forretningsmanden og Vendée Globe-sejler Pieter Heerema. Det gav sejr i Grand Prix-stævnet med 37 Drager.

Af Troels Lykke |

Søndag afsluttede et stærkt besat Dragefelt i farvandet ud for Dragør Dragon Grand Prix, Denmark 2018 med to sejladser i frisk nordlig vind. Dermed blev det en serie på seks sejladser, der afgjorde placeringerne, forklarer Mik Jensen fra Dragør Sejlklub.

Han fortæller videre:

- Og om det var den friske vind eller lørdagens cocktailparty i Søren Hvalsøs have (og for de, der ikke havde fået nok, yderligere efterfølgende festivitas i Frank Bergs have), der gjorde udslaget vides ikke, men der blev rykket lidt om i forhold til, hvordan det så ud efter lørdagens sejladser, forklarer Mik Jensen til minbaad.dk.

Solo-sejler vandt med danske Hendriksen

Således blev vinderen den hollandske båd NED 412 sejlet af den 66-årige Vendée Globe-sejler Pieter Heerema, der sidste år sejlede 116 dage alene rundt om jorden på en IMOCA 60.

Denne gang havde han prof-gasterne Lars Hendriksen og George Leonchuk med på sin Drage.

På andenpladsen kom FRA 401 og på tredjepladsen RUS 76.

Noget længere nede, på en 10. plads, kom den første danske Drage-skipper, nemlig den aktive Starbåds-sejler Jørgen Schönherr fra Køge Sejlklub, viser resultatlisten.

Søndag eftermiddag var der præmieoverrækkelse på terrassen ved Dragør Sejlklub, og her modtog besætningerne på de første seks både deres respektive præmier som bevis for deres indsats.

Flotte præmier og Harboe juice og øl

Præmier, der blandet andet var mulige som følge af sponsorstøtte fra Stelton, Alufame, North Sails, Columbus Marine og Tacking Master. 

Og så sørgede Harboe for, at der alle dage var både juice til morgenmaden samt vand og øl i det omfang, den enkelte sejler fandt det passende.

Der var frisk nordlig vind, da der søndag blev sejlet i Dragør med 37 Drager. Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader