Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Sådan træner sejlsportens Messi, Zlatan og Ronaldo i A-Cat

Mød America's Cup-vinderne Peter Burling, Blair Tuke og Glenn Ashby fra Emirates Team New Zealand. De træner her i A-Cat frem mod VM i Australien den 11. november. To danskere er også med.

Af Troels Lykke |

Læs mere om Team New Zealand-sejlerne, der ser frem til VM i A-Cat, hvor 100 sejlere deltager fra 13 nationer.

Stjernesejlerne fortæller at A-Catten har udviklet sig eksplosivt de seneste fire år, hvilket gør at båden nu foiler mere og sejler meget hurtigere.

Men også nemmere at sejle, da modstanden i vandet forsvinder med foils (lidt som at stå på skøjter).

A-Cat-sejlere i Danmark fortæller til minbaad.dk, at det at foile og stå i trapez samtidig måske kan virke afskrækkende, men det er der ingen grund til, lyder det i miljøet.

Vinder Ashby sit 10. VM?

Glenn Ashby, der ses øverst i topbilledet ved siden af Burling, har vundet VM i A-Cat ni gange og kan i år få sit 10. VM i klassen i år i Hervey Bay, der ligger 300 kilomenter nord for Brisbane.

Ashby, Tuke og Burling er regerende America's Cup-vindere og bruger A-Catten til at udvikle og vedligeholde deres foilteknik. 

OL-guldvinderne i 49er, Tuke og Burling, sejlede også med i den seneste Volvo Ocean Race for hhv. Mapfre og Brunel. Hvem sagde verdensstjerner?

A-Cat er vældigt hipt. Godt hjulpet af America's Cup-sejlerne, der er med til at udvikle foils. Foto: Team New Zealand

America's Cup i Auckland, New Zealand havde fornylig besøg af Prins Harry og hustruen Meghan Markle. Foto: Team New Zealand

content-loader
content-loader
content-loader