Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Peter Burling er OL-guldvinder og verdensmester flere gange i 49er, men også vinder af America's Cup og sejlede med Bouwe Bekking i Volvo Ocean Race.

Kohlenberg og Bøjland møder sejlsportens Messi og Ronaldo ved A-Cat VM

America's Cup-vinderne Ashby, Tuke og Burling holder sig skarpe i en A-Cat. Nu skal to danskere møde dem ved VM i Queensland, Australien.

Af Troels Lykke |

Nu er der kun 3 uger til VM i A-cat der i år sejles i Hervey Bay, Queensland, Australien, fortæller Tom Bøjland til minbaad.dk.

Han forklarer videre.

Mere end 100 både fra 14 nationer er indtil videre på startlisten med en imponerende række af sejlsportens Ronaldoer, Messier osv skrevet på. 

Blandt andet Glenn Ashby, Peter Burling og Blair Tuke, der udover at de er regerende America' Cup vindere også har en god håndfuld olympiske medaljer af nyere dato liggende hjemme i skuffen.

Kæmpe navne

Dertil kommer en af verdens bedste kvindelige sejlere Carolijn Brouwer. Den dobbelte verdensmester i A-cat og F18 Mischa Heemskerk, den regerende A-cat verdensmester Steve Brewin samt Darren Bundock og Scott Anderson der ligeledes har lidt olympisk metal liggende i skuffen. 

Udover dette trækker A-klassen også topsejlere fra andre klasser til - eksempevis den regerende verdensmester i Contender - og nej det er ikke Søren Dulong Andreasen i år, men Mark Bulka fra Australien.

Der ER forskel på dem og os

Fra Danmark deltager Morten Kohlenberg og Tom Bøjland - vi har ingen olympiske medaljer i skuffen, men målet er jo naturligvis at nå så langt op på listen som muligt.

Men der ER forskel på os der betaler og den der bliver betalt for at sejle :-) - men superfedt at få mulighed for at "spille på samme bane som Messi og Ronaldo. Stay Tuned, fortæller Tom Bøjland.

VM følges her

content-loader
content-loader
content-loader