Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sundby Sejlforening byder 18 teams fra tre lande velkommen til det første danske WOW-stævne - kun for kvinder. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

Woman on Water-stævne i Sundby har fuldt hus og venteliste

Women on Water er én af årets helt store nyskabelser. Flere steder i landet er der skabt særlige miljøer for kvindelige sejlere, og det kommende WOW-stævne i Sundby har for længst udsolgt.

Af Troels Lykke |

Kvinderne indtager Øresund i den kommende weekend, 22.-23. september.

Det sker, når Sundby Sejlforening byder 18 teams fra tre lande velkommen til det første danske WOW-stævne - et stævne kun for kvindelige besætninger, fortæller Dansk Sejlunion til bådpressen.

Stævnet markerer en foreløbig kulmination på en sæson, hvor WOW på rekordtid har fået solidt fodfæste.

Hvad der begyndte tilbage i februar som en idé og nogle indledende træningsweekender med tre-fire både på vandet, har siden spredt sig til et netværk med over 300 medlemmer på Facebook, deltagelse i Sejlsportsligaen og i Champions League for kvinder. 

Og nu venter WOW-stævnet i Sundby, hvor makskapaciteten på 18 hold for længst er udsolgt, og der er yderligere otte hold på venteliste. 

Utrolig energi

"Der er simpelthen en utrolig energi blandt de kvinder, der er med i WOW. De har en slags "søstersolidaritet", hvor der er plads til alle. Man mærker, det betyder noget for dem at have et fællesskab, som de selv tilrettelægger (uden mænd, red.)," fortæller Nynne Ammundsen, brand manager i Sejlsportsligaen. 

Ligaens 2. division har haft et WOW-hold med i den netop afsluttede sæson fire stævner.

Pladserne i båden gik på skift, så i alt op mod 20 kvindelige sejlere har fået chancen. Nok så vigtigt, så har flere kvinder end tidligere set fået plads på de faste klubteams i ligaen. 

Thisted med på WOW-bølgen

Ét af de bedste eksempler er Thisted Sejlklub. Klubben investerede i 2017 i to J/70'ere - og har siden oplevet et stort ryk ind af cirka 20 nye sejlere, hvoraf de otte er kvinder.  

"Vi har gjort meget ud af at få kvinderne med på vores ligahold," fortæller Per Hovmark, én af Thisteds faste ligasejlere gennem flere år. 

"De nye kvinder i klubben udgør en blandet skare. Nogle har erfaring, andre har aldrig sejlet, og nogle af dem er unge piger i gymnasiealderen. De skaber en anden dynamik i klubben end før, hvor vi næsten kun var mænd. Og det er fantastisk, at de nu har lavet deres eget WOW-hold, som stiller op i Sundby. De forventer nok ikke at vinde det hele, men det er ikke bange for at springe ud i det," uddyber Per Hovmark. 

Markert: Mærker begejstring

Dansk Sejlunions formand, Line Markert, glæder sig over udviklingen. 

"Når jeg taler med kvinder i WOW-netværket, kan jeg godt mærke den glæde og begejstring, de har omkring det. WOW er et initiativ, hvor nye grupper af kvinder pludselig kan se sig selv som aktive sejlere. Det åbnet nye døre, og det fantastisk, når der på den måde bliver skabt muligheder, som ikke var der før," siger Line Markert. 

"Næste udfordring bliver at få de nye sejlere til at blive i sporten og engagere sig - også når, nyhedens interesse har lagt sig," tilføjer Markert. 

Kom til morgenmøde i WOW

WOW-stævnet i Sundby foregår den kommende weekend, men allerede inden da disker WOW op med et arrangement for alle i netværket - og nye kan sagtens koble sig på. 

Torsdag den 20. september er Line Markert og hendes arbejdsplads, advokatfirmaet Horten i Hellerup, vært for et morgenmøde med titlen "Kvinder på podiet, hvor emnet er udfordringerne med at navigere i karriere-, familie- og fritidsliv. Mødet foregår kl. 8.00-11.00.

content-loader
content-loader
content-loader