Gå til hoved-indhold
Tilmeldinger til VM i Aarhus 2018 tikker løbende ind, og der er god spredning i de forskellige klasser. Foto: Sailing Aarhus.Kapsejlads
Tilmeldinger til VM i Aarhus 2018 tikker løbende ind, og der er god spredning i de forskellige klasser. Foto: Sailing Aarhus.

Sejlere fra hele verden klar til VM 2018 - nu 82 lande tilmeldt

Sejlere fra 82 lande mødes til august i Aarhus til VM. Sailing Aarhus håber på endnu flere, og et internationalt program tilbyder blandt andet økonomisk støtte til sejlere for at få flere med.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Aarhus bliver til sommer et internationalt samlingspunkt, når sejlere fra 82 lande samles og deltager i Hempel Sailing World Championships 2018.

Et af Sailing Aarhus mange ambitiøse mål i forbindelse med VM, er at få deltagere fra 90-100 lande til Danmark til sommer. Og med deltagere fra 82 lande går det godt.

Udbrede sejlsporten

- Ud over de store sejlsportsnationer, har vi også allerede mange tilmeldinger fra mindre erfarne lande som f.eks. Namibia, Iran og Island. Det er vi rigtig glade for, da vi har et ønske om at udbrede sejlsporten endnu mere, end den allerede er, skriver Sailing Aarhus i en pressemeddelse.

Økonomisk støtte

Det er muligt at tiltrække lande, hvor sejlsport endnu ikke er en etableret sportsgren samt mindre bemidlede lande gennem World Sailings Emerging Nations Program.

Programmet tilbyder økonomisk støtte og skræddersyet træning til udvalgte sejlere, som ikke selv har midlerne til at deltage ved VM.

Det sker blandt andet med en intensiv 2-ugers træningslejr i Aarhus umiddelbart inden VM og gennem træner-support under VM.

De danske sejlere udtages i forbindelse med Kieler Woche fra d. 20.-24. juni.

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites