Gå til hoved-indhold
Steen Wintlev i midten - med bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion, Christian Sparre Hangel, til højre og generalsekretær Mads Kolte-Olsen til venstre.Sejlklubber
Steen Wintlev i midten - med bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion, Christian Sparre Hangel, til højre og generalsekretær Mads Kolte-Olsen til venstre. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Næstkommanderende i Dansk Sejlunion Steen Wintlev-Jensen stopper efter 23 år

Sejladschef Steen Wintlev-Jensen, der har en bunke viden om sejlerskoler, uddannelse, forsikring, friluftspolitik, bundmaling og andet stopper i Brøndby, han fortsætter dog som konsulent.

Af Troels Lykke |

Efter 23 år i sejlunionens tjeneste har han nu valgt at gå på pension, hvilket blev markeret ved en reception i Idrættens Hus, hvor samarbejdspartnere fra nær og fjern, nuværende og tidligere kolleger og øvrige relationer lagde vejen forbi.

"Steen, du har sat markante og varige spor," sagde generalsekretær Mads Kolte-Olsen i sin tale til Wintlev, fortæller Dansk Sejlunion på facebook.

"Du ved umådeligt meget om sejlads i bred forstand. Du er den solide kraft på sejlerskole og fritidssejleruddannelse. Og du ved rigtigt meget om forsikring, sikkerhed, færdsel på havet, frivillighed, vedtægter og generalforsamlinger, naturbeskyttelse, friluftspolitik, miljø, bundmaling og salg af både i udlandet."

"En viden, som du altid har gjort meget for at give videre - til sejlere, til frivillige i klubberne og til kolleger. Værdien af din indsats kan ikke overvurderes," fastslog Mads Kolte-Olsen videre.

Nej, ingen tvivl om, at det er en kapacitet af de store, som nu går fra borde. At der i dag findes et organiseret og landsdækkende netværk af sejlerskoler, der år efter år uddanner nye, kompetente sejlere i store tal, er i høj grad Steen Wintlevs fortjeneste.

Med til at etablere FLID

Ligesom han også i sin tid var én af initiativtagerne til etableringen af en interesseorganisation for lystbådehavne - hvilket førte til stiftelsen af FLID - Foreningen af Lystbådehavne i Danmark.

Heldigvis bevarer Steen Wintlev en vis tilknytning til Dansk Sejlunion som ekspert og konsulent inden for nogle af de felter, hvor hans ekspertise gør en forskel.

Men hans daglige færden i Idrættens Hus slutter nu og vil blive afløst af bl.a. ture på racercyklen - én af hans store passioner.

Den tidligere folkskolelærer Steen Wintlev-Jensen fra Jyllinge skal nu cykle mere, men stadig tilknyttes han Dansk Sejlunion, da han besidder en bunke viden. Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader