Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Airwheel - ny el-dreven dille til unge og voksne sejlere

Airwheel er et motoriseret transportmiddel med et gyrostabiliseret hjul, der sørger for, at man ikke kan vælte for- eller bagover. Minbaad.dk testede det i Horsens hos forhandler.

Af Troels Lykke |

Airwheel, der vejer 9,8 kilo, er et anderledes transportmiddel, der kan medbringes overalt.

Det er et motoriseret transportmiddel med et gyrostabiliseret hjul og kan leveres med to søttehjul, oplyser Michael Fricke fra velto.dk i Horsens til minbaad.dk.

Airwheel har en maksmimum hastighed på 18 km/t. Rækkevideen er 18-23 kilometer, afhængig af vægt, kørestil og temperatur. Det lades op på 45-90 minutter. Der medfølger støttehjul til træning.

Brug cykelhjelm

- Vi anbefaler, at man bruger cykelhjem, og første gang man prøver starter på blødt underlag som græs fx, siger Michael Fricke.

Eldrevne transport- og hjælpemidler er lovlige at bruge i trafikken, du kan læse mere på Trafikstyrelsens hjemmeside & Folketinges hjemmeside - www.trm.dk og på www.ft.dk 

Airwheel sælges for 3.395 kroner hos Velto.dk

Støttehjul følger med. Efter ti minutter kan man køre med støttehjul, men det vil nok tage mange en time, før de kan stå uden støttehjul. Cykelhjelm er en god idé at have på og måske handsker i starten. Mister man balancen, hopper man bare af, det gjorde minbaad.dk under prøvetur i Horsens. Foto og video: Troels Lykke

13-årige Sofie er en mester til at stå på Airwheel. Man drejer med fødderne. Og læner man sig frem, så kører Airwheel frem. Det er gyrostabiliseret, derfor skal man kun holde balancen sidevers.

Dagmar på 12 år kunne stå på Airwheel uden hjælp efter 20 minutter, men med støttehjul. 

content-loader
content-loader
content-loader