Gå til hoved-indhold
Frivillige i alle aldre giver en hånd med ved VM-stævnet på Aarhus Ø. Foto: Sara SulkjærKapsejlads
Frivillige i alle aldre giver en hånd med ved VM-stævnet på Aarhus Ø. Foto: Sara Sulkjær

Sejlere og landkrabber hjælper til ved VM

Manglende viden om sejlsport er ikke et problem ved mesterskabet i Aarhus, hvor en lang række teams får stævnet til at glide. Se også link til dagens livesending.

Af Sara Sulkjær, Aarhus Ø |

De danske frivillige kan tænke selv. Således lød ordene fra DIF-formand Niels Nygaard. Et udsagn, der ikke blot bunder i en udpræget viden om sejlads og stævneafholdelse blandt de frivillige. 

Også en stor gruppe, der ikke tidligere har været engageret i sejlsporten, har nemlig trukket de kendetegnende blå frivillig-poloer over hovedet: 

- Interessen for sejlads bliver vakt, for vi kan jo alle se, hvilken båd der kommer først over stregen. Da vi kom hjem i går, måtte vi lige se sejladserne i TV, fortæller landkrabberne Dorte Risbank Nissen (62) og Stefi Pedersen (64), der står i sejlernes lounge. 

Bruger en ferieuge som frivillig

En hyggelig stemning, muligheden for at møde nye mennesker og det stærke fællesskab, der opstår blandt de 1.300 frivillige, har lokket de to aarhusianske kvinder på havnen. 

- Jeg hørte om eventen fra andre og læste om det i avisen. Det lød sjovt og spændende, og min mand og jeg valgte derfor at bruge en uge af vores sommerferie her, fortæller Dorte Risbank Nissen, der ikke før har arbejdet som frivillig. 

Det har til gengæld Stefi Pedersen, der blandt andet havde stillet sin hjælp til rådighed under sidste års kulturhovedstad: 

- Under kulturhovedstaden blev vi virkelig serviceret og fik blandt andet teaterbilletter, men det var også en helt anden forretning. Selvom jeg godt kunne have ønsket en smule sundere mad, er det så fint her, understreger Stefi Pedersen. 

Det skal være sjovt  

Også de unge er hoppet med på frivilligbølgen. Klokken 9.00 mødte Camilla Bülow-Hoeck (12), Karl Gustav Natorp (15) og Rasmus Bolvig (17) op på 49ernes ramper, hvor de dagen igennem skal agere sejlernes højre hånd. 

- Det er bare rigtig hyggeligt, særligt hele kulturen omkring det. Der er helt sikkert lagt op til, at det skal være sjovt at være frivillig her, fortæller Camilla Bülow-Hoeck. 

Særligt lederne på de mange forskellige frivillig-teams er her af afgørende betydning, forklarer hjælperne: 

- Vores leder, Jesper, er utrolig engageret og meget energisk. Det smitter og bliver videregivet til os, understreger Rasmus Bolvig, der selv sejler jolle i Solbjerg Søsport. 

Se VM-sejladserne live på DR her

Stemningen er god i sejlernes lounge, hvor Dorte Risbank Nissen og Stefi Pedersen langer sandwiches og andre lækre retter over disken. Foto: Sara Sulkjær

Karl Gustav Natorp, Rasmus Bolvig og Camilla Bülow-Hoeck står klar til at tage imod 49er-sejlerne på de store VM-ramper. Foto: Sara Sulkjær

content-loader
content-loader
content-loader