Gå til hoved-indhold
Efter en flot VM-start er der god grund til at række tommelfingeren i vejret for de to danske medaljehåb. Foto: Sara SulkjærKapsejlads
Efter en flot VM-start er der god grund til at række tommelfingeren i vejret for de to danske medaljehåb. Foto: Sara Sulkjær

Jena og Katja ramte skiftene rigtigt og fører VM

To prikker bringer de forsvarende verdensmestre helt i front ved mesterskabet i Aarhus. Kun tretten dage nåede danskerne at sejle sammen inden VM.

Af Sara Sulkjær, Aarhus Ø |

Ida Baad og Marie Thusgaard sikrede Danmark den bedst mulige start i 49erFX-klassen, da de i deres første sejlads sejlede en flot prik i hus i den første af to 49erFX-fleets. 

Da de to sejlere havde parkeret båden på land, var det Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversens tur til at vise Dannebrog frem. Her lykkedes det de forsvarende verdensmestre at hente to førstepladser i deres tre sejladser.

- Vi var forberedte på, at det ville blive en tricky dag og havde derfor fokus på at have hovedet ud af båden, forklarer Jena til minbaad.dk. 

Missede skift i anden sejlads  

En taktik, der viste sig at være optimal i dagens meget skiftende forhold, der bød på kraftige vindspring og alt fra seks til atten knobs vind.

- I dag var meget taktisk, og det handlede i mindre grad om at have fart i båden. I stedet handlede det om at ramme skiftene rigtigt, hvilket lykkedes i de to af sejladserne, fortæller Jena Mai Hansen.   

Dermed var vejen til succes banet for danskerne - også selvom de i anden sejlads måtte inkassere en ærgerlig 18. plads, der nu figurer som fratrækker:   

- Rammer man ikke skiftene rigtigt, er det svært at finde tilbage. Det var dét, der skete for os i anden sejlads, hvor vi ramte det første skift forkert, siger Katja Salskov-Iversen. 

Overraskende føring 

Forventningerne til de forsvarende verdensmestre var ellers skruet ned efter Jena Mai Hansens deltagen i Volvo Ocean Race, der blot skaffede duoen tretten sejldage sammen inden mesterskabet: 

- Vi er egentlig lidt overraskede over, at vi kan vinde to sejladser i dag, men det hænger nok også sammen med, at det taktiske fik rigtig stor betydning, understreger Katja Salskov-Iversen og suppleres af sin makker: 

- Det er selvfølgelig lækkert at starte godt, men det er et langt stævne. Der kan ske meget endnu, og vi må holde fokus, fortsætter Jena Mai Hansen. 

Jena, Katja og de andre 49er-sejlere skubber atter jollerne i vandet i morgen, hvor de indledende sejladser fortsat vil være på programmet.  

content-loader
content-loader
content-loader