Gå til hoved-indhold
Arons nye skipper, Gom Bødker sammen med ejeren, Anette Hansen, der stadig vil sejle med om bord - ikke mindst når der er behov for erfarne hænder i kabyssen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKort Nyt
Arons nye skipper, Gom Bødker sammen med ejeren, Anette Hansen, der stadig vil sejle med om bord - ikke mindst når der er behov for erfarne hænder i kabyssen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

40-årige Gorm er ny skipper på skonnerten Aron

En af Danmarks bedst bevarede skonnerter, den Marstal-byggede Aron af Svendborg står nu til søs med Gorm Bødker. Første stop er Folkemødet på Bornholm.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Arons reder og skipper gennem 50 år, Kristian Lund, Svendborg, døde i april, og nu har Kristian Lunds enke, Anette Hansen, besluttet at Aron skal fortsætte som charterskib:

- Det er i Kristians ånd. Aron skal sejle videre, siger Anette Hansen til Fyens.dk.

Hustru har ansat ny skipper

Efter 35 år om bord i tæt praktisk parløb med sin mand, kender ingen Aron bedre end Anette Hansen. Det vil skonnertens kommende gæster også nyde godt af - ikke mindst, når der skal trakteres fra kabyssen.

- Jeg vil sejle med, når der er er behov for det, fortæller Anette Hansen over en kaffetår i Arons salon.

For bordenden sidder Arons nye skipper, Gorm Bødker, Svendborg - ansat af Anette Hansen.

Gorm Bødker, 40 år, præsenterer sig som en Troense-dreng, der "altid har sejlet".

Startede på efterskolen

Skridtet ind i den blå verden tog Gorm Bødker på Sydlangelands Maritime Efterskole i Bagenkop. Første hyre var om bord på den Ring-Andersen-byggede tremastskonnert Activ af London efterfulgt af elevtid på skoleskibet Danmark.

Via Søværnet tilbage til skoleskibet som kvartermester efterfulgt af seks år på Activ og en kystskipper-uddannelse i Marstal.

Efter en tørn på den Svendborg-byggede Britta Leth fra Aarhus fulgte 13 år med offshore og vindmøller plus chartersejlads i Middelhavet.

- Jeg fik en forsmag på Aron sidste år, fordi jeg var med, da skibet blev brugt til filmoptagelserne til Lykke Per, fortæller Gorm Bødker, som også nåede at kende Kristian Lund.

Kurs mod Folkemødet

Bookningen af Aron er igang. I næste uge går sejladsen fx mod Folkemødet på Bornholm. Et it-firma har som tidligere år chartret skonnerten som base.

Ved chartring hyrer Aron en styrmand ind. En potentiel mulighed er Gorm Bødkers kæreste, Helene Moodie, der pt. sejler med tremastskonnerten Fylla af Svendborg.

Anton for fulde sejl. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader