Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danske Tom Bojland endte på en 9. plads efter at have skiftet båd, foils og sejlkoncept her i foråret. Foto: Circolo Vela Arco.

Én dansk A-cat var til start i Italien - foils blev testet

På Gardasøen er European Spring Championship netop blevet afviklet for A-cat's. Eneste dansker på startlinjen, Tom Bojland, fik styr på farten efter udfordringer kort før sæsonstart.

Af Maria Ravn Jürgensen |

En enkelt dansk A-cat havde taget turen til Arco ved Gardasøen for at sejle dette års European Spring Championship.

Testede foils

Stævnet var præget af at to af de tre ledende fabriksteams i klassen skulle teste nye foils. Eksempelvis havde Hollandske DNA stillet op med Mischa Heemskerk, der havde medtaget sin lille hjælper Glenn Ashsby til at få de seneste udviklede boards til at virke optimalt.

Det lykkedes gennem stævnet, da Mischa vandt de sidste fem sejladser, men da DNA teamet ikke have været optimale i starten af serien, løb Sandro Caviezel fra det Schweiziske Scheurer team af med sejren i det 36 både store felt efter stabile topplaceringer.

Udfordringer før sæsonstart

Tom Bojland fra Skovshoved Sejlklub havde fået rigeligt styr på farten efter at have haft udfordringer hele foråret, efter skift af båd, foils og sejlkoncept. Han endte på en, efter forholdende, tilfredsstillende 9. plads.

Gardasøen er ideel til foilende både, idet der som regel ikke er tang eller skidt i vandet, som ellers er fladt og lidt vind at sejle på. Når det gik hurtigst var gennemsnitshastigheden på lænserne langt over 20 knob, vel og mærke i 10-12 knobs vind.

Næste store opgave for de danske A-cat sejlere er EM i Warnemunde, hvor et stærkt fem båds team vil vise de danske farver.

Resultater kan findes her.

A-cat feltet bestod af 36startende både. Foto: Circolo Vela Arco.

content-loader
content-loader
content-loader