Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

A-Cat på Øresund: Der kunne flyves i de fleste sejladser

Den sexede A-Cat foilede løs til Dynamic Cup, hvor lokale Thomas Paasch fra Skovshoved Sejlklub vandt efter 14 sejladser. Få her rapport og herlig dronevideo.

Af Troels Lykke |

Vejrguderne var med det danske A-Cat-felt i weekenden, hvor Dynamic Cup (også kendt som Nygaard/GrapeDesign Cup) blev ræset i Skovshoved.

- 14 sejladser i herligt vejr, 2 til 8-9 m/s fra sydvest + solskin. Interessante baner med topmærket helt inde under kysten gav ekstra spænding om taktik og håndtering, fortæller Middelfart-sejler Lars Schrøder, der tog andenplads i stævnet på Øresund, hvor blandt andet A-Cat-sejleren Bo Hasseriis havde målt 25,5 knob.

Flyves i stort set alle sejladser

- Der kunne flyves (foiles, red.) i stort set alle sejladser, så det gjaldt om at ramme det rigtige tryk, komme op i luften og slippe af med al det unødvendige drag. Niveauet i klasse stiger fortsat, så der var tæt fight rundt på banen, og de fleste var fornuftigt med rundt, fortæller Lars Schrøder.

Den danske mester Thomas Paasch viste atter, hvor skabet skal stå, og vandt 8 ud af 14 sejladser.

Lars Schrøder fra Middelfart blev samtidig toer efter endelig at have fået lidt mere styr på opsætning af flyvende båd, mens Tom Bøjland blev treer med stabil sejlads, hvor der også blev taget chancer. 

Norsk deltagelse og ny i klassen

Der var også norsk deltagelse af Torgier, der lærte en masse. Og nytilkomne Adam Erritzøe, der efter fem gange på vandet (og 25 års jollesejlerpause) gik på med krum hals og fik fløjet både over vandet og rundt om båden.

- Peter Lang og Frederik Stage stod for baneledelsen, meget kompetent, og med god debrief bagefter. Og der var også god grillmad i Christians have. Mere af det hele, tak, fortæller Lars Schrøder.

Det gik stærkt på banen med over 20 knob. Foto og video: Morten Brandt Rasmussen

Gummibåd skulle sejle stærkt for at følge denne A-Cat. Foto og video: Morten Brandt Rasmussen

content-loader
content-loader
content-loader