Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Berørte Vestas-sejlere taler ud om tid efter dødsulykken i Hongkong

Jenas amerikanske skippere Mark Towill og Charlie Enright smiler ikke denne video, hvor de forklarer om en svær tid efter fisker blev slået ihjel midt om natten i Hongkong i kollision.

Af Troels Lykke |

Der er har været tavshed fra Vestas 11th. Hour Racing i Volvo Ocean Race.

En af de unge ejere af det dansk/amerikanske hold, Mark Towill, 29, forklarer at der har været mange hensyn at tage efter dødsulykken 20. januar i Hongkong, hvor en fiskerbåd blev sejlet ned af den blå båd midt om natten, og hvor en fisker druknede.

- Det har været hårdt ikke at kunne fortælle om det, forklarer Mark Towill, af hensyn til den døde fisker, der røg i vandet i kollisionen og druknede. 

Derfor tavshed fra Vestas-holdet

Men tavsheden har også været i forhold til at advokater og forsikringsselskaber, der har været ind over ulykken med undersøgelser efter en ulykke, der også kostede holdet en målgang i Hongkong.

- Det har været en meget kompliceret proces. Det har været meget hårdt, forklarer en dybt berørt Mark Towill, der var skipper da ulykken skete.

Holdet, hvor 49erFX sejleren Jena Mai Hansen sejler med i flere af etaperne, deltog heller ikke i etapen Hongkong - Auckland, hvor båden i stedet blev sendt på et skib til Auckland, mens et gigantisk hul i skroget blev fikset af det italienske værft Persico.

Kæmpe regning - hvem betaler?

Et stort område blev skåret ud og nu er en ny kulfiber-sektion sat i VO 65eren. Nu er holdet klar til start i Auckland, hvor der 17. marts.

Det har ikke været nogen billig operation, men hvem der betaler i kampagnen, der i forvejen, ifølge vores oplysninger har kostet cirka 60-70 mio. kroner, har ikke været fremme.

Er det Volvo, der låner båden ud? Er det forsikringselskabet? Eller ejer Vestas-holdet båden? Vi ved det ikke pt. Ofte er sådanne oplysninger mørkelagt. Det kommer ikke pressen ved, mener man.

Vestas 11th. Hour Racing er klar igen til sejlads mod Brasilien i Volvo Ocean Race den 18. marts i Auckland. Ifølge vores oplysninger, så sejler Jena Mai Hansen ikke med på den etape.

29-årige Mark Towill var skipper da fiskeren blev dræbt i Hongkong. Holdet er stadig dybt påvirket af dødsulykken.

content-loader
content-loader
content-loader