Gå til hoved-indhold
Det store spørgsmål er nu, hvor længe det vil tage italienerne at montere den nye stævn på VO65'eren. Foto: Persico Marine / FacebookKapsejlads
Det store spørgsmål er nu, hvor længe det vil tage italienerne at montere den nye stævn på VO65'eren. Foto: Persico Marine / Facebook

Vestas ankommet til New Zealand - får ny stævn fra Italien

Den blå Vestas-båd står atter på landjorden, hvor Persico Marine skal montere en ny stævn. Om lidt over en måned går starten på det syvende ben.

Af Sara Sulkjær |

Det var ikke med vand under kølen og skipper Charlie Enright ved roret, at Vestas-båden mandag ankom til New Zealand. I stedet havde VO65'eren fået plads på containerskibet Safmarine Nokwanda.

- Vi er glade for at høre, at båden er ankommet til New Zealand og kan påbegynde reparationsprocessen. Besætningen ser frem til inden længe at slutte sig til kapsejladsen igen, fortæller en trods alt glad Enright, der i øjeblikket opholder sig i sit hjem i amerikanske Rhode Island, til vestas11thhourracing.com

Straks efter aflæsning på kajen i Tauranga blev båden kørt de 200 kilometer til Auckland med lastbil, hvorfra det syvende ben skydes i gang den 18. marts.

Italienerne er klar 

Det er også her, at en helt ny stævn skal monteres på VO65'eren. Det sker efter dødsulykken på sejladsens fjerde ben, hvor en fisker mistede livet i en kollission med Vestas-båden. 

Et italiensk eksperthold fra Persico Marine er hentet ind til formålet. Et stærkt team, der kan forberede sig på en uhyre travl måned, hvis stævnen skal nå at monteres inden starten på næste ben: 

- Vi er meget tæt på Team Vestas efter ulykken i Kina. Hjælper dem med en ny stævnsektion. Vi er klar til det næste stopover i New Zealand, skriver italienerne i en kort status på Facebook

Grundet det skrappe one-design-reglement i sejladsen er stævnen bygget i de i forvejen eksisterende forme i Italien og herefter transporteret til Auckland. Planen er her at fjerne de ødelagte dele af skroget for efterfølgende at montere den nye stævn. 

Sehested på førstepladsen

Der går endnu flere dage, inden resten af Volvo-feltet rammer Auckland. Først 7. februar stævnede de nu seks både mod New Zealand, hvortil der endnu er omkring 3500 sømil. 

Tirsdag morgen har AkzoNobel med danske Nicolai Sehested ombord lagt sig i front, mens Scallywag er fire sømil efter på andenpladsen. Sidst i feltet er Team Turn The Tide on Plastic, der har seks sømil til Brunel. 

For Vestas-teamet handler det nu blot om hurtigst muligt at få båden på vandet igen. Foto: Team Vestas 11th Hour Racing

Vestas-båden netop ankommet til New Zealand. Foto: Team Vestas 11th Hour Racing

 

28. januar blev Vestas-båden fragtet fra Hong Kong. Foto: Team Vestas 11th Hour Racing

content-loader
content-loader
content-loader