minbaad.dk
mandag 17. december

Ødelagt storsejl blev det til hos danskerne i Miami. Privatfoto

Starbåds-sejlerne Schönherr og Eli ødelægger storsejl i Miami

Dårlig start i Barcardi Cup i Miami for Køge-sejlerne, der er på 32. plads. Norsk verdensmester lagde ud med sejr. Artemis-boss og tidligere OL-guldvinder Ian Percy er også med.

Kapsejlads | 07-03-2018 09:14 | Af  Troels Lykke

Minbaad.dk har aftalt med Køge-sejler Jørgen Schönherr, at vi må bruge hans ord fra Facebook fra stævnet i Miami.

Han sejler med sin ven og Drage-gast Jan Eli, forklarer den tidligere verdensmester i 505 og tidligere danske Drage-mester og mester i Gold Cup.

På Facebook fortæller Schönherr, der sejler i sin egen, nye Starbåd i Miami, hvor den holder til permanent:

- Vi fik desværre ødelagt vores nye storsejl med et stort hul i agterliget, lige inden starten til 2. sejlads, så det lagde lige en dæmper på begejstringen på en dag, der ellers var beriget med fantastisk sejlvejr. Resultat en 41. plads. Vi håber at få fat i et nyt sejl senest på torsdag.

Duoen er nu på en 32. plads efter to sejladser. 76 Starbåde er på linjen, viser resultatlisten.

- I dag (tirsdag, red.) var der 14-18 knob vind og masser af sol. Det er imponerende at kunne sejle kun iført lycratøj i disse forhold, skriver Schönherr.

Verdensmestre vandt første sejlads

Verdensmestrene Melleby/Revkin har sejlet rigtig godt og vandt dagens sejlads foran Negri/Lambertenghi. Disse to både fører også i det samlede resultat. De danske sejlere er primært glade for at være med på linjen:

- Vi er nu endelig kommet i gang med Bacardi Cup. Et stævne, som både Jan og jeg har haft et stort ønske om at deltage i i mange mange år, siger Schönherr og fortsætter:

- Og konkurrencen er helt i top med en stjernerække af topteams – heriblandt ikke mindre end 11 forskellige tidligere rorsmænds-verdensmester og/eller OL-mestre i Star samt et tilsvarende antal super gaster, som skriver videre:

Flerdobbelt OL-guldvindere er med

Toppen af kransekagen er her med bla. flerdobbelt OL-guldvinder Robert Scheidt, der sejler med Brian Fatih, men også den anden OL-guldvinder Ian Percy fra Artemis er der med Anders Ekstrøm, Lars Grael/Samuel Concalves, Eivind Melleby, Paul Cayard og mange flere.

Forud stævnets start har vi brugt nogle dage med træning og trimning af vores nye båd.

Træner med tysker og danske Christian Rasmussen

Vi har haft koblet os på noget træning, som tyske Fritjoff Kleen har arrangeret sammen med et par andre både, hvor Christian Rasmussen har givet god sparring.

Vi føler, at vi har god fart i båden - både på kryds og slør, og at manøvrerne er blevet acceptable.

Både på land og på vandet fungerer alt perfekt her til stævnet, og der er ingen tvivl om, at Bacardi Cup er et fantastisk stævne med en imponerende historik.

Video fra stævnet

Jan Eli og Jørgen Schönherr ses her fra et tidligere stævne i år i USA.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET