Gå til hoved-indhold
I august investerede Horsens Sejlklub i tre nye J70'ere som er blevet flittigt brugt. Foto: Horsens Sejlklub.Sejlklubber
I august investerede Horsens Sejlklub i tre nye J70'ere som er blevet flittigt brugt. Foto: Horsens Sejlklub.

Tre på stribe i Horsens med J/70

2018-sæsonen skydes for alvor i gang, når Horsens Sejlklub åbner op til tre weekender i træk med J70-sejlads på programmet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Tilbage i august måned investerede klubben i tre helt nye J70'ere med det formål at skabe endnu mere kapsejlads aktivitet i klubben, samt forbedre klubbens muligheder i Sejlsportsligaen. Bådene har været flittigt brugt hen over efteråret og vinteren, og nu står den første hele sæson snart for døren.

Så for at fejre de tre nye både, samt markere Horsens Sejlklub som Østjyllands J70-center, er der arrangeret "Tre på stribe" i april. Det vil sige tre weekender i træk i Horsens, hvor den står i J70'erens tegn.

Træningsweekend 14.-15. april

Den første weekend er en gentagelse af en lignende lejr/weekend klubben arrangerede tilbage i oktober, hvor formålet er at vidensdele og lære så meget som muligt af hinanden weekenden igennem.

Dette gøres ud fra "Den danske model", som også bliver brugt blandt landsholdssejlerne i jolleklasserne. Det vil sige at intet holdes hemmeligt for hinanden eller 'konkurrenterne', men at man i stedet tror på, at vi alle sammen bliver bedre ved at løfte hinanden.

Det er planen, at der i løbet af weekenden kommer et par gæster forbi med input til trim, taktik og boathandling. Hvem det bliver, er endnu ikke offentliggjort.

Grundig Sailing Cup 21.-22. april

Den efterfølgende weekend afholdes sæsonens Grundig stævne. En stævneserie på tre J70-stævner, som blev indført i Danmark sidste år efter at have kørt i både Norge og Sverige nogle år. Her sejles der på korte baner og 7-8 sejladser om dagen.

Både til træningsweekenden og til Grundig stævnet skal man som besætning medbringe egen båd. Har man ikke mulighed for dette, er der indgået et samarbejde med Sejlsportsligaen, der gør det muligt, at leje en båd til en eller flere af weekenderne.

Youngsters Camp 26.-29. april

Sidst men ikke mindst arrangeres der den sidste weekend i april Younsters Camp, hvor det er de unge mellem 15-23 år, der er i fokus. For med det voksende J70 miljø i Danmark, skal også de unge være med. Derfor har Sejlsportsligaen lanceret dette nye koncept, som bliver skudt i gang med første camp i Horsens efterfulgt af en camp på Oure til sommer.

Der er plads til cirka 200 sejlere, og man behøver ikke have stor sejlererfaring eller være medlem af en sejlklub.

- Opfordringen om at melde sig til campen, går til alle dem der har hørt om campen, og som har lyst til at lære mere. Du behøver ikke komme fra en klub for at deltage, og man kan sagtens møde op på egen hånd. Det er ikke nødvendigt at du er god til at sejle, det kan være du er bedre til at dømme sejladser eller bare gerne vil lære det. Eller måske går du med en drøm om at kunne klippe de fedeste videoer, så er Youngsters campen også noget for dig, lyder det fra Youngsters selv.

Tilmeldinger og mere info her.

content-loader
content-loader
content-loader