Gå til hoved-indhold
J/70'ere til Grundig Sailing Cup 2017 i Hadsund. Foto: Keld Gammelgaard.Kort Nyt
J/70'ere til Grundig Sailing Cup 2017 i Hadsund. Foto: Keld Gammelgaard.

J/70 Europamesterskab til København i 2020

Danmarks hurtigst voksende kølbådsklasse, J/70, får i 2020 sit første store internationale mesterskab på hjemmebane med KDY som arrangør i Skovshoved.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Kongelig Dansk Yachtklub er netop blevet godkendt af den internationale klasseorganisation som arrangør af 'J/70 European Championship 2020', som bliver afholdt med Skovshoved Havn som base, og der kan forventes 80-100 både på startlinjen.

Den foreløbige termin for stævnet er sat til den 6.-12. juli 2020, således at der bliver en uge mellem afslutningen af Kielerwoche den 28. juni og EM'et i Skovshoved. Dan Ibsen fra KDY udtaler:

- Målet er at gøre det attraktivt for sejlerne, ikke mindst fra det sydlige Europa, at kunne deltage i to store stævner i Nordeuropa inden for et par uger.

Hurtig voksende klasse

På få år er der kommet mere end 30 J/70'ere i Danmark, og det er samtidig den hurtigst voksende kølbådsklasse i verden, hvor der i 2017 var 170 både på startlinjen ved VM.

KDY anskaffede for to år siden tre J/70'ere, og udvider i år flåden ved at leje yderligere tre både af Sejlsportsligaen, så der kommer seks både i flåden i Skovshoved. Det er også målet, at bådene skal komme KDY's unge sejlere i Rungsted til gavn med henblik på at få erfaringer og oplevelser i kølbåde og med teamwork.

Mesterskab på hjemmebane

Et EM i 2020 giver alle de danske sejlere i J/70 klassen et klart mål inden for de kommende år, således at de gennem en målrettet indsats kan komme til at deltage i et internationalt mesterskab på hjemmebane. De nordiske J/70 klasser har støttet op omkring Danmark som EM vært i 2020, og målet er herefter at arbejde sammen om at skaffe VM til Norden i de efterfølgende år.

Koordinering af stævner

Med opstart af Sejlsportsligaen for fire år siden fik J/70 klassen den bedst tænkelige start i Danmark, sidste år startede J/70 Grundig Sailing Cup serien med tre årlige fleetrace stævner, og i år starter Ungdomsligaen. Grundig Sailing Cup, hvor man kan deltage med sin egen båd, består i 2018 af følgende stævner:

21.-22. april i Horsens, 9.-10. juni i Rungsted og 6.-7. oktober i Skovshoved.

Sidstnævnte stævne er samtidig Danmarksmesterskab 2018. Alle stævner er koordineret med Sejlsportsligaen således at der ikke er sammenfald med div. 1 og 2 stævnerne, og med det klare formål at optimere deltagerantallet i J/70 Grundig Sailing Cup.

Intense sejladser i vente

I år øges antal sejladser pr. stævne til op mod 15 korte sejladser af cirka 30 minutters varighed i løbet af en weekend, hvilket kommer til at give spændende, intense sejladser i felter på 20-25 både. 

Som noget nyt bliver der i år en "Nordic Finals" i Grundig Sailing Cup, som afvikles i Bygdin i Norge på en fjeldsø den 22.-23 september. Skolerne i Oure bliver inviteret til at forsvare sin titel fra 2017, og hertil bliver de 2-3 bedste hold på den danske rangliste inviteret til at deltage.

content-loader
content-loader
content-loader