Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen, Jonas Funk, Thorbjørn Schierup og Simon Østergaard vandt DM.

Høghen nu dansk mester i J/70 - debut til prins Christian

Som bedste dansker på 2.-pladsen i DM Grundig Sailing Cup, sikrede den tidligere OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen sig sit første DM i kølbåd. Prins Christian deltog ved DM med 34 både.

 

Af Troels Lykke |

Jonas Høgh-Christensen, Jonas Funk, Thorbjørn Schierup og Simon Østergaard fra KDY vandt det første officielle Danmarksmesterskab i J/70 ud for Skovshoved i weekenden i store DM-felt på 34 J/70-ere. De sluttede på en andenplads i stævnet

For den svenske KSSS besætning med Oscar Lindquist vandt Grundig Sailing Cup stævnet meget overlegent med 19 point ned til de danske mestre.

De viste at danskerne skal ”op i gear” for at kunne gøre sig gældende internationalt, men samtidig sejler de fleste danske både i klubbåde, som ikke helt har den standard en privatejet båd vil være i, forklarer Dan Ibsen fra KDY til bådpressen.

Stævnets nr. 3 var også en svensk besætning med skipper Martin Nilsson fra Hjuviks Bådklub.

Sølv og bronze blev vundet af to Hellerup besætninger:

·  Sølv: Bo Schulein, Peter Amundsen,, Ole Lindberg og Tor Malthe Andersen – Hellerup Sejlklub

·   Bronze: Bo Bøje Pedersen, Joachim Ashenbrenner (KDY), Kristian Kviid, Christina Andersen, Tobias Andersen – Hellerup Sejlklub. 

Emil Kjær, Nikolaj Bækgaard, Gustav Clausen og Bastian Sørensen fra KDY, havde prins Christian med. Han ses her til højre. Foto: KDY

Debut til Prins Christian i J/70

For en uge siden døbte HKH Prins Christian J/70’eren Nanoq i Skovshoved, som KDY har stillet til disposition for Kongefamilien i anledning af HKH Kronpris Frederiks 50-års fødselsdag.

Og allerede i weekenden fik Prins Christian sin sejlerdebut i J/70, hvor han søndag med ombord hos Emil Kjær, Nikolaj Bækgaard, Gustav Clausen og Bastian Sørensen fra KDY.

Emil Kjær har tidligere på sæsonen vinder sølv ved YOuth Sailing Champions League og blev nr. 4 ved Ungdoms EM i match Race.

Besætningen blev hædret som Danmarks bedste U23 besætning ved stævnet, hvor de blev nr. 11 ud af de 34 både.

Søndag leverede besætningen top 10 placeringer i 3 uf af de fire sejladser, og dermed fik Prins Christian en god oplevelse af J/70 klassen og sejlsporten, idet han dog tidligere har sejler Drage med sin far. Dog synes Prisen at det er sjovere at sejle J/70.

Danmarks største sportsbådsklasse

Med 34 både på startlinjen ved J/70 klassens første DM, var det både Danmarks største DM i en sportsbådsklasse samt et af de største danske kølbådsmesterskaber.

Efter fire timers venten på vind, lykkedes det at gennemføre 3 sejladser søndag eftermiddag, hvor sidste båd kom i mål 18.20 og solen gik ned 18.32. Om aftenen var der J/70 sejlermiddag i KDY’s klubhus med 140 til middag.

Søndag blev gennemført fire sejladser – men det kunne være blevet til 5 sejladser, hvis ikke sejlerne havde været så ivrige på startlinjen.

Dette selvom Baneleder Peter Lübeck anvendte ”U” som er den ”bløde sorte startregel”, men derefter kom det ”sorte flag” i brug.

J/70 har vokset hurtigt i Danmark – ligesom i resten af verden – og dette skyldes i DK i høj grad, at Sejlsportsligaen hvert andet år har solgt 7 både til specielt landet sejlklubber. Klassen er nu udbredt i hele Danmark med både i både Nord- og Sydjylland, på Fyn og Sjælland.

Med et kommende Europamesterskab i 2020 ud for Skovshoved, er der nu også flere sejlere som ønsker at købe private både og træne frem mod mesterskabet. KDY forventer som arrangør at der kan komme mere end 100 både på startlinjen og måske flere. Ved klassen VM i 2017 i Porto Cervo var der 170 startende både.

Resultatliste 

Der var mange på  linjen. Foto: KDY

content-loader
content-loader
content-loader