Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kvinderne blev udfordet i den livlige J/70ere, der ikke er for begyndere, især ikke når det lørdag blæste 20 m/sek. i pustene. Foto: Frederik Sivertsen.

Team Pelle P vinder første WOW stævne i sidste og afgørende sejlads

Første Women on Water stævne er afviklet i Sundby. Her tog Team Pelle P den samlede sejr i et felt på 18 besætninger. - Det mindede om 'Hall of Fame', siger initiativtager og vinder af stævnet, Henriette Koch.

Af Maria Ravn Jürgensen |

18 kvindehold fra både Sverige, Tyskland og Danmark har sejlet det første WOW stævne hen over weekenden i Sundby. Allerede fra start var det en god håndfuld af de danske hold der tog føring.

Der var tæt løb mellem HELLERUP SEJLKLUB WHITE, KATTNAKKEN og TEAM PELLE P, hvor sidstnævnte tager den afgørende prik i sidste flight. Pelle P blev styret af den tidligere olympiske 470-sejler Henriette Koch fra KDY.

Der blev sejlet i alt ni flights i det kendte format med seks J/70'ere fra Sejlsportsligaen.

Første stævne mindede om 'Hall of Fame'

Mere end 90 kvinder stod klar ved registrering i Sundby Sejlforening lørdag morgen, da WOW COPENHAGEN SAILING EVENT startede.

Mest af alt mindede det om 'Hall of Fame', lyder det fra Henriette Koch, en blandt flere sejlere som har sejlet i rigtig mange år.

- Det var fantastisk at se så mange ansigter man kendte, samtidig med at der også er så mange nye sejlere samlet. Det er også det som er særlig med J/70'erne, her kan alle niveauer være med og stadig få en fed oplevelse, fortæller Henriette Koch, som er en af de to bærende kræfter bag initiativet WOW. Sammen med Josefine Boel Rasmussen startede hun WOW for under et år siden, og har nu også afviklet deres første event.

Forskel på niveau

Der var i weekenden en masse blandede hold og sejlere repræsenteret. Det yngste hold, TEAM RUNAWAY havde eksempelvis aldrig sejlet sammen før og to af dem havde ingen J/70'er erfaring, mens andre hold blandt andet har været til Women's SAILING Champions League sammen.

Niveauforskellene har på ingen måde været en hindring for at have det sjovt på banen, virker det til hvis man spørger nogle af de hold som ikke endte med en topplacering.

Svære forhold

De lokale helte fra SUNDBY MARLINS, forklarer efter lørdagens ene 6. plads

- Vi er generelt meget tilfredse med vores placeringer. Efter vi hørte om WOW begyndte vi at sejle sammen, men det er kun blevet til max 20 timer sammen. Der er så mange tidligere OL-sejlere, verdensmestre og dygtige hold med, så vi er meget tilfredse med vores resultater og vi lærer så meget af de andre sejlere, fortæller Ditte Andreasen. SUNDBY MARLINS endte på en 16. plads.

Forholdene var uden tvivl lidt voldsomme til weekendens stævne. Ligesom andre steder i landet blev træningssejladserne også aflyst fredag grundet vejret.

Lørdag var vejret stadig udfordrende med vindstød med op til 20 m/s, men sejladserne blev startet og gennemført som planlagt, men mange af holdene var alligevel lige nede og vende i bølgerne.

Tæt kamp i toppen

Allerede efter de første sejladser var der en håndfuld af de danske hold der tog føring, selvom flere af de udenlandske hold kæmpede for at holde fast i en top 5.

HS WHITE med skipper Trine Abrahamsen var dog svær at nå, og lagde ud med 5 prikker, og lørdagen bestod således af rene prikker. Holdet startede søndagen ud med at lave en 2. plads og gav dermed Team Pelle P plads til at komme op og tage føringen.

Et af de andre holde, Team Kattnakken havde modsat de to andre hold et par 3. pladser fra lørdagens sejladser, og ender således på en samlet 3. plads, kun overgået af Team Pelle P og HS WHITE.

Vandrepokal fra Neil Pryde Sails

Sundby Sejlforening havde virkelig knoklet med at gøre klar til de mange gæster og lykkedes med at få stor lokal opbakning fra partnere og sponsorer.

En af dem var Neil Pryde Sails der valgte at sponsorere et 'Neil Pryde Sails' WOW-trofæ, som en stor gestus til sejlerne og et trofæ de meget gerne ser være en vandrepokal.

Søren Andersen fra Neil Pryde Sails fortæller om bevæggrunden for at skænke pokalen:

- Vi er meget begejstrede for initiativer som dette og vil gerne støtte det i fremtiden. Vi håber at der kommer flere WOW stævner så pokalen kan vandre rundt. At pigerne får en idé for under et år siden, og til at vi i dag har et stævne der er så populært, dét mener vi er lovende for sejlsporten, både i Danmark og i Europa, fortæller Søren Andersen fra Neil Pryde Sails Denmark.

Idéen blev til virkelighed

- Vi gav jo egentlig bare miljøet en lillefinger, men de har virket taget en arm på den gode måde. Kvinderne har virkelig taget konceptet på stormen, fortæller Josefine Boel Rasmussen, Sundby-sejler og initiativtager til WOW.

Idéen startede efter et stævne i Porto Cervo, hvor Josefine Boel Rasmussen og Henriette Koch sejlede SAILING Champions League og undrede sig over at de var det eneste kvindehold med i finalen.

Sammen med Sejlsportsligaen fik de to piger stablet et koncept på benene, vendt idéen med Sundby Sejlforening og under et år senere er det første stævne nu afviklet.

Kæmpe succes

Formand Jørgen Erik Jensen sluttede også søndagens takketale af med at fortælle, hvor stolte Sundby Sejlforening er over at stable sådan et stævne på benene, med så kort varsel.

- Der skal lyde en stor tak til alle hjælpere og folk bag stævnet, det har været en kæmpe succes for os og vi håber at kunne arrangere et lignende stævne snart igen, fortæller han.

Vinderne blev hyldet og fik overrakt præmier af Formand for Dansk Sejlunion Line Markert, som også selv har været med i WOW fra den spæde start. Selv har formanden været med til at træne i de kolde vintermåneder, til nu at kunne overrække det første WOW Neil Pryde Sails trofæ til vinderne.

Den fulde resultatliste kan ses på sejlsportsligaen.dk.

TV2 Lorry bragte også et klip fra stævnet, det kan ses her.

Team Pelle P sejrede over HS WHITE og Team Kattnakken. Foto: Frederik Sivertsen.

Vinderne blev fejret. Foto: Frederik Sivertsen.

content-loader
content-loader
content-loader