minbaad.dk
lørdag 17. november

I flere sejladser var det centimeter der adskilte placeringerne i mål. Foto: Sejlfoto.dk.

Far og søn vinder Sjællandsmesterskabet i Wayfarer

16 Wayfarerjoller deltog i weekenden i Sjællandsmesterskabet på Furesøen, som bød på let og udfordrende vind. To lokale besætninger kom helt til tops.

Kapsejlads | 13-06-2018 12:02 | Af  Maria Ravn Jürgensen

Furesøen lagde vand og Farum Sejlklub land til årets sjællandsmesterskab i Wayfarer. 16 joller havde fundet vej til stævnet, heraf flere fra Jylland.

Spænding fra start til slut

Lørdagen bød på fem tætte sejladser i svag til let vind, der ofte var ulige fordelt på banen, både når det gjaldt retning og styrke.

Flere gange skete det, at placeringer i den tunge ende af feltet i løbet af et splitsekund blev vekslet til topplacering og omvendt, og ofte var det kun få centimeter, der adskilte placeringerne i mål.

Så både spænding og stress-niveau var i top fra start til slut i alle sejladserne.

Lokale besætninger i top

Ikke overraskende var det to lokale besætninger, der bedst evnede at læse de ganske svære vindforhold på søen. Det var Christian og Jørgen Iversen i 11031 og Kim Søderlund og Jesper Friis i 9355.

Efter lørdagens sejladser havde de lagt sig solidt i spidsen med henholdsvis 7 og 8 point. På tredjepladsen kom Martin Bak og Jannik Stamp i 11079 med 17 point.

Blank sø om søndagen

Efter sejladserne lørdag blev det hygget, håndsejlet, udvekslet trim-idéer og drukket moleøl på havnen i sommervejret, inden besætningerne mødtes til aftenens fællesspisning.

Søndagen bød ikke på nogle sejladser, da søen var fuldstændig blank.

Om små fire uger går det igen løs i Wayfarerklassen med DM i Svendborg og ugen efter ved EM i Assens.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET