Gå til hoved-indhold
Debutant-brødrene, Søren og Kristoffer Wolff, i Wayfarer-jollen med sejlnummer 9471. Foto: Søren SvarreKapsejlads
Debutant-brødrene, Søren og Kristoffer Wolff, i Wayfarer-jollen med sejlnummer 9471. Foto: Søren Svarre

DM i Wayfarer - Herslev Fjord byder på springende vind

Herslev Strand Sejlklub er i dagene lørdag 9. september til søndag 10. september vært ved Wayfarer-DM. Fjorden byder på både udfordringer og muligheder.

Af Thomas Kvist, Herslev Strand Sejlklub |

DM for Wayfarer-joller afholdes i disse dage i Herslev Strand Sejlklub, fra lørdag 9. september til søndag 10. september. 18 joller kæmper om DM-titlen.

Alle godt fra start - i første forsøg

I starterne bliver udvist overblik og velafpasset start-strategi fra samtlige sejlere. Dommeren kunne melde om klar linje, præcis kl. 12.00 til første start.

Vindstyrken var moderat med 3-4 m/s, så flokken af både kom nogenlunde samlet til topmærket. To af de lokale sejlere fra Herslev, Hans W Hansen og Bjarne T Clausen, var flot med fremme i feltet, og lå nr. 4 ved gaten.

På et velplanlagt opkryds kunne de lokale sejlere avancere endnu to placeringer. Sejladsen blev vundet af Bjarne Lindquist og Jan St. Nielsen.

Regnen gav vindhuller

Efterhånden som første sejlads blev afviklet, blev regndråberne løbende tungere og tungere. I modsætning til det flotte sensommervejr, som sejlerne have oplevet under tilrigning.

Det varslede regnvejr begyndte at præge banen. I takt med regnen tog til, faldt vindstyrken, samtidig med den varslede drejning kom.

Baneleder Hans Friis fik guidet sine hjælpere rundt på det meste af fjorden, og den efterfølgende sejlads blev skudt i gang - uden tyvstarter.

Springende vind giver både udfordringer og muligheder

Tredje sejlads blev sat i gang, og der var efterhånden kommet mere vind. 3-4 m/s i jævn, men stadig springende vind gav mod på mere.

To af de lokale HSS Wayfarer-debutant-brødre, Søren og Kristoffer Wolff, sad for første gang i en Wayfarer-jolle for to måneder siden. De to sejlere startede på bagbord - foran resten af feltet og var nr. 2 ved topmærket.

Næsten 360 graders vinddrejning

Til aften kan det konstateres, at vinden nu kun mangler 70 grader for at være vendt hele vejen rundt.

Resultaterne afslører, at dagen bød på udfordrende springende vind.

Resultaterne fra dagens sejladser kan ses her

Flere billeder taget af Søren Svarre findes her

content-loader
content-loader
content-loader