Gå til hoved-indhold
Baneteamet kom på arbejde under Wayfarernes DM. Foto: Anders LundKapsejlads
Baneteamet kom på arbejde under Wayfarernes DM. Foto: Anders Lund

Baneteamet knoklede som bæster til DM i Wayfarerklassen

Springende og let vind udfordrede sejlere og baneledere under weekendens DM i Svendborg. Mogens Just og Anders Friis snuppede guldet.

Af Sara Sulkjær |

Et danmarksmester i Svendborgsund er ikke et ukendt syn. Slet ikke i Wayfarerklassen, der ofte har kombineret kampen om DM-titlen med klassens sommerlejr på Rantzausminde Campingplads.

I år var stævnet dog rykket en uge frem, således at det ikke kom i konflikt med EM, der afholdes i Assens i uge 27. Det skriver Svendborg Sunds Sejlklub i en pressemeddelelse. 

Baneteamet kæmpede

Let og springende vind blev i stedet overskriften på weekendens DM-sejladser, hvilket ledte til en afblæst sejlads og mange mærkeflytninger. 

Søndag blev baneområdet sågar flyttet til farvandet øst for Skarø. Her lykkedes det at afvikle sejladser nok til, at klassen kunne få et gældende DM og endda med én fratrækker. 

Hårdt arbejde fra baneteamet, der knoklede som bæster for at få flyttet mærkerne i det korte vindue, der er på en kort bane i et felt med stor bredde, var i høj grad afgørende for stævnets succes. 

Britere blev 3'er  

En succes, som Mogens Just og Anders Friis om nogen mærkede. De to sejlere var efter fem sejladser bedst blandt de 25 besætninger og kunne tage fra Svendborg med DM-titlen. 

Sølvmedaljen tog Stephan Nandrup-Bus og Hans W. Hansen sig af, mens britiske Len Jones og Pete Mitchell sluttede på stævnets tredjeplads. 

Dermed gik DM-bronzen til stævnets nummer fire, Christian Elkjær Iversen og Jørgen Iversen.

Se de samlede resultater her samt flere fotos fra Anders Lund herunder: 

 

 

Se endnu flere Anders Lund-fotos her

content-loader
content-loader
content-loader