Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejladserne vil foregå tæt på land, så publikum kan følge med. Foto: Benjamin Chulewa.

Faaborg Sejlklub holder stort EM i Europajolle i 2019

I 2019 bliver Masters og Youth European Championships for Europajoller holdt på Faaborg Fjord, og allerede nu er opbakningen stor.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Masters og Youth European Championship i Europajolle skal afholdes i Faaborg i 2019.

Arrangørerne forventer 200 deltagere på fjorden i de 10 dage stævnet holdes over. Både Faaborg Kommune og Sport event Fyn bakker Faaborg Sejlklub op.

Stolte traditioner

E-jollen er en klasse med mange stolte traditioner i Europa og Danmark, og der er gennem tiden leveret mange topresultater. Senest Anna Livbjerg som vandt sit syvende VM i træk i Tyskland.

Også Faaborg Sejlklubs eget medlem Bo Petersen, som vandt bronze ved EM for OK-joller som Faaborg Sejlklub var vært for sidste år, har vundet EM i Europajolle som ung.

Én klub

- For Faaborg Sejlklub er dette event et af de absolut største de senere år, udtaler formand for Faaborg Sejlklub Jakob Frost.

Han fortæller videre.

- Vi er stolte af at være betroet stævnet af Europajolle klassen og det er netop ved lejligheder som denne at klubbens mange frivillige virkelig beviser at Faaborg Sejlklub er én klub, alle afdelinger, udtaler han og fortsætter

- Fra hus, bro- og pladsudvalget, kapsejladsudvalget og ungdomsafdelingen er i sving, og yder deres bedste til en flot afvikling af sejladser og event, fortæller Jakob Frost.

Byen løftes

Både Faaborg Kommune og Sport Event Fyn er begejstrede for Faaborg Sejlklubs evne til løbende, at tiltrække store events og stævner til Faaborg

- Det er den slags arrangementer der er med til at løfte hele byen, og at sætte fokus på området ikke bare i Danmark men faktisk også internationalt, og det bakker kommunen naturligvis Faaborg Sejlklub op i, siger Faaborg Borgmester Hans Stavnsager.

Tæt på land

Sejladserne vil foregå tæt under land, så der er optimale betingelser for publikum som nemt kan følge sejladserne, der foregår ud for Faaborgs nye havnebad midt i byen. Alle sejladser kommenteres live fra vandet så de seneste nyheder konstant når publikum.

Faaborg Sejlklub er repræsenteret i stævnet med Marie Louise Harboe og Nicklas Boserup i Youth klassen.

content-loader
content-loader
content-loader