Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anna Livbjerg leverede en stabil serie og sikrede sig guldet. Foto: Kenneth Bøggild.

Verdensmester Anna Livbjerg vinder igen-igen DM for europajoller

Anna Livbjerg fra Kaløvig vinder igen-igen-igen DM for europajoller i Vallensbæk. DM'et som var over tre dage bød på vindforhold af alle styrker, hvilket udfordrede sølvvinderen Kristian Præst.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I weekenden blev der afholdt Danmarksmesterskabet for europajoller i Vallensbæk Sejlklub. 36 sejlere havde fundet vej til stævnet som bød på blandede vejrforhold.

DM-titel i hus

Syvdobbelte verdensmester i europajolle, Anna Livbjerg fra Kaløvig Bådelaug, løb igen-igen-igen med titlen som Danmarksmester efter en total score på 17 point efter 11 sejladser. Anna havde allerede sikret DM-titlen inden sidste sejlads.

Kristian Præst fra Sletten Bådeklub sikrede sig sølvet med 23 point, og Oliver Ørting fra Præstø Sejlklub sluttede med bronze.

Farten var vigtigst

Det var da også fine forhold sejlerne sejlede i over det tre dage lange stævne. Fredagen bød på 4-6 m/s fra syd og mellemstore bølger

- Det var meget ensartet, der var små vindspring på 4-5 minutter og det handlede meget om hvem der sejlede hurtigst. Starten var selvfølgelig altafgørende, fortæller Kristian Præst til minbaad.dk, som med en tyvstart og 19. plads skulle sejle stabilt for at sikre sig en topplacering.

- Anden sejlads om lørdagen laver jeg en 19. plads. På halvvind drejer vinden venstre i, så det bliver en skærende halvvind og lænseren bliver en halvvind, og så tænker jeg, når vi runder bundmærket, at jeg skal ud på styrbord fordi den ville dreje tilbage igen, men så drejer den 10-15 grader mere til bagbord, fortæller Kristian.

Al slags vejr

Lørdag blev der sat udsættelse på vand, da sejlerne allerede var kommet ud af havnen da vinden døde. Lørdag blev derfor letvejrssejlads, mens søndag bød på noget mere vind med 9-11 m/s hvor flere da også røg en uplanlagt tur i baljen.

- Det var et generelt et gennemført og godt stævne, og der var en varm ret med drikkelse og musik til da vi kom ind efter sejladserne, afslutter Kristian.

Resultater kan findes her.

Kristian Præst, Sletten Bådeklub, havde nogle uheldige sejladser men kæmpede sig tilbage. Foto: Kenneth Bøggild.

Flere sejlere måtte en tur i vandet da søndagen bød på hård vind. Foto: Kenneth Bøggild.

Feltet af europajoller ved DM bestod af 36 sejlere, heriblandt en enkelt svensker. Foto: Kenneth Bøggild.

content-loader
content-loader
content-loader