Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Humøret fejlede ikke noget under sejladserne ved A-Cat stævnet i Tyskland. Foto: Pizza Open.

Schrøder og Paasch foilede sig til tops ved A-cat stævne i Tyskland

Lars Schrøder og Thomas Paasch vinder henholdsvis sølv og bronze ved A-cat stævnet Pizza Open i Tyskland. Lette vindforhold skilte hurtigt de førende og foilende både fra feltet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

A-Cat stævnet, Pizza Open i Wismar, Tyskland, er for mange sejlere årets sidste stævne. Et stævne hvor man om aftenen sidder tæt ved pejsen for at få varmen efter en kold efterårsdag på vandet.

Men dette var ikke tilfældet i år, da det var et sommer stævne, og endda et af de bedre. Høj solskin, op til 25 graders varme, ikke en sky på himlen og 8-20 knobs vind.

Svære foil forhold

Lørdagen startede med vind i den lette ende af skalaen. Hvis man var på rette sted til rette tid, var der lige vind nok til at bådene kunne foile, men ramte man den forkert og mestrede man ikke teknikken med at flyve i den lette vind, måtte man 'nøjes' med at sejle på old school maner, og feltet blev derfor hurtigt splittet.

19 både fra Tyskland, Polen og Danmark stillede til start.

Vinden tiltog til 14-16 knob med stød omkring de 20 knob, men det flade vand i Wismar gjorde det til en ren fornøjelse at sejle, og hastighederne rundede de 25 knob.

- Der blev igen eksperimenteret med foiling på kryds. Ikke altid lykkedes det at holde en god VMG, men når det virker, så virker det ret overbevisende, fortæller A-cat sejler Thomas Paasch.

Det viste sig hurtigt at topstriden skulle stå mellem tyske Alex Meister og danske Lars Schrøder og Thomas Paasch. De tre stak som regel klart fra feltet med danske Peter Boldsen liggende ret konstant på en 4. plads mellem de førende og resten af feltet.

Spinkel sejr

- Det var meget tætte sejladser i toppen med skiftende føringer undervej gjorde det utroligt intensivt og til tider krævede det målfoto at afgøre vinderen, fortæller Thomas Paasch.

Inden 7. og sidste sejlads havde Lars Schrøder en spinkel ét points føring over Alex Meister, men Lars måtte udgå med en brækket rorpind i sidste sejlads. I sidste stævne i Glücksburg vandt Lars, á point med andenpladsen, men denne gang vandt Alex Meister á point med Lars på andenpladsen.

Thomas Paasch blev 3'er og Peter Boldsen endte på fjerdepladsen.

Feltet blev hurtigt spredt efter start i de lette vindforhold. Foto: Pizza Open.

Men der blev kæmpet om topplaceringerne. Foto: Pizza Open.

content-loader
content-loader
content-loader