Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Efter seks tætte sejladser blev podiet besat af to danskere og en tysker. Foto: Tom Bøjland.

Schrøder og Paasch á point ved A-cat stævne i Tyskland

Seks danske A-cat sejlere stillede op ved stævne i Flensborg. Danskerne tog både guld og sølv efter tætte sejladser, hvor Thomas Paasch var uheldig med både dommerbåd og et knækket ror.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I weekenden den 15.-16. september blev der afholdt Catamaran Cup ved Fördewoche på  Flendborg fjord. Kapsejladsen var åben for Hobie Cat 16, Formula 18 og A-Cat.

Radikale vinddrejninger

I A-cat klassen stillede seks danske både op med det klare mål at sætte sig på podiet. Vejrudsigten bød på 12 knobs vind, med byger på den anden side af 20 og muligvis tordenbyger.

- Til at starte med var vinden ganske rigtig omkring de 12 knob, men allerede da starten skulle gå, begyndte vinden at dreje og tiltage. Tre gange blev startproceduren sat i gang og stoppet igen på grund af radikale vinddrejninger og da vi endelig kom i gang var vinden flere gange over de 20 knob, fortæller A-cat sejler Thomas Paasch.

Det blev til fire tætte sejladser med fire forskellige vindere, hvoraf tre af dem blev danske. Dermed var intet afgjort før søndagens sejladser.

- Ifølge WindFinders målestation i nærheden havde det blæst 21 knob med stød op til 30 knob. Bølgerne på fjorden bliver heldigvis ikke ret høje, hvilket gjorde at det var lettere at håndtere vindstyrken, udtaler Thomas Paasch.

Start til tiden

Søndag var der kun planlagt to sejladser. Vejrudsigten lovede vejr som dagen før, men fra en lidt mere sydlig retning.

- 'Ordnung muss sein', så selv om ikke alle var kommet ud til startområdet, blev sejladsen startet 10.30 som skrevet i sejladsbestemmelserne, udtaler Thomas og fortsætter

- Lars Schrøder og jeg havde en hård og spændende kamp hele vejen rundt på banen i en lækker 10-12 knobs brise, og da jeg rundede gaten for at gå ud på fjerde omgang fortsatte Lars ind over målstregen, det kan godt betale sig at holde øje med signalerne på dommerbåden inden starten, fortæller Thomas.

Spektakulært styrt

Inden sidste sejlads var der nu kun ét point mellem Lars og Thomas og spændingen var i top. Vinden var igen tiltaget til lige under de 20 knob og hastighederne kom igen på den anden side af 25 knob. Thomas Paasch fortæller

- Jeg fik lige klemt mig rundt om topmærket i førerpositionen, men 2/3 dele nede af lænsebenet knækkede mit læ ror mens jeg var fuldt foilende i høj fart. Efter sigende et spektakulært styrt, og dermed var jeg ude af kampen, fortæller han.

Christian Nygaard vandt sejladsen med Lars Schrøder på andenpladsen.

Efter en fratrækker vandt Lars Schrøder stævnet á point med Thomas Paasch på andenpladsen og to point foran tyske Alex Meister. Christian Nygaard missede podiet med bare ét point.

De samlede resultater kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader