Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ni VM-billetter kommer yderst belejligt i 49er-klassen. Her ses en af de unge hold foran det nye sejlsportscenter i Aarhus, hvor VM holdes til august. Foto: Troels Lykke

Danmark får ekstra VM-pladser i Aarhus – udtagelseskriterier ændret

Danmark får VM-pladser til stort set alle sejlere på landsholdene – blandt andet hele ni pladser i 49er og fem pladser i Laser Radial. Dermed bliver også VM-udtagelsen ændret.

Af Troels Lykke |

World Sailing er begyndt at uddele "uafhentede VM-billetter".

Det vil sige tiloversblevne VM-pladser, når nationer af den ene eller anden grund ikke gør brug af deres tildelte kvoter til VM-stævnet i Aarhus.

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Det kommer Danmark til gode. Senest med tildeling af yderligere VM-pladser, så Danmark nu råder over et antal pladser stort set svarende til antallet af danske sejlere og besætninger, der konkurrerer internationalt og er tilknyttet et af de tre landshold – sejlerlandsholdet, ungdomslandsholdet og udviklingslandsholdet.

Blandt andet er Danmark nu tildelt hele ni VM-startnumre i 49er.

Set i forhold til den store takeoff-gruppe af danske 49er-besætninger kommer de ni VM-billetter yderst belejligt, fordi det dermed eliminerer, hvad der ellers kunne risikere at blive en ganske hård VM-udtagelse.

I 49erFX har Danmark fire VM-pladser, mens der i både Nacra 17 og Laser Radial foreløbigt er fem danske VM-billetter til rådighed. 

Ny situation

"Den nye situation betyder, at vi har besluttet at ændre kriterierne for VM-udtagelse," forklarer cheftræner i Dansk Sejlunion, Kristian Kjærgaard og uddyber:

"Hidtil har kriteriet været, at Kieler Woche var VM-udtagelse (Medemblik Regatta for RS:X, red.) Men med de ekstra pladser, vi har fået, giver det ikke rigtigt mening med en udtagelseskonkurrence. Og slet ikke set i lyset af, at flere af vores sejlere hellere vil prioritere andre forberedelser end Kieler Woche frem mod VM."

Tilmelding kan være nok 

I de nye, reviderede udtagelseskriterier skal sejlerne i første omgang – og senest 1. juni (18. maj i RS:X og kitesurf) tilmelde sig VM-deltagelse.

Der sker skriftligt til enten Kristian Kjærgaard eller sportschef Thomas Jacobsen.

"Hvis det på skæringsdagen for tilmelding viser sig, at vi har VM-pladser til alle, ja, så kan man via sin tilmelding betragte sig som udtaget til VM," forklarer Kristian Kjærgaard.

Udtagelse ved Kieler Woche kan dog blive aktuelt i enkelte klasser. Særligt i Laser Standard, hvor Danmark pt. råder over to VM-pladser – men reelt er der flere danske sejlere, der er internationalt aktive. 

Anden vej for RS:X og kitesurf

RS:X-surferne er ikke på programmet ved Kieler Woche. I stedet er Medemblik Regatta sidst i maj valgt som udtagelse.

Tilsvarende gælder for kitesurfing, som også på VM-programmet – og hvor Dansk Sejlunion har det formelle ansvar for den danske VM-udtagelse.

For kitesurferne foregår VM-udtagelsen ved Skvulp HavneKulturFestival i Holbæk midt i maj.

Aktuel status på VM-pladser

Antallet af danske VM-pladser er lige nu følgende: 

49er  -  9 pladser 

49erFX  -  4 pladser

Nacra 17  -  5 pladser 

Laser Radial  -  5 pladser 

Laser Standard  -  2 pladser 

Finn  -  1 plads 

RS:X (m)  -  2 pladser 

RS:X (k)  -  1 plads

Kitesurf (m)  -  4 pladser

Kitesurf (k)  -  1 plads  

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havn's sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr blev renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites