Gå til hoved-indhold
René Villefrance har sejlet alverdens bådtyper, men er især kendt for sine mange verdensmesterskaber i X-99 klassen. PR-fotoUdstyr
René Villefrance har sejlet alverdens bådtyper, men er især kendt for sine mange verdensmesterskaber i X-99 klassen. PR-foto

Topsejler og fagmand René Villefrance bliver nu rig- og sejlkonsulent

Efter mange år hos mastefabrikanten Southern Spars og North Sails starter den tidligere verdensmester ny virksomhed, hvor han vil rådgive tur- og kapsejlere til at trimme sejl og mast bedre.

Af Troels Lykke |

Mange danske sejlere har ikke justeret og trimmet deres sejl og rig korrekt, så de får det bedste ud af deres båd.

Derfor har den kendte og erfarne sejlmager og sejlekspert René Villefrance startet en ny konsulentvirksomhed, hvor han tilbyder at hjælpe sejlere til et bedre sejlerliv. 

- Jeg har i mange år bemærket, hvordan almindelige tur- og kapsejlere sejler med både, der ikke er korrekt trimmet. Jeg oplever at behovet er stort for sejlere, der gerne vil sikre sig, at riggen er korrekt indstillet, og spændingen på vanterne er afstemt, så at sejl og mastetrim passer sammen, fortæller René Villefrance, der har 35 års erfaring bl.a. som ansat hos Europas ledende sejl- og mastefabrikanter. 

René Villefrance har vundet et hav af VM, nationale og internationale mesterskaber, senest DM i J/80 i 2017.

Større ejer og sejlglæde

Med sin nye virksomhed som sejl- og rigkonsulent giver René Villefrance sejlerne muligheden for at opnå garanti for større ejer- og sejlglæde. Og han går meget op i at tilbyde rig og sejl trim på sejlernes egen båd.

- Den sikkerhed og sejlglæde, tursejlere bør give sig selv, kan jeg give dem i form af et besøg på deres båd, hvor vi sammen gennemgår rig- og masteindstilling. Og allerbedst er det, hvis vi sejler sammen et par timer, hvor mine råd og vejledning giver en løsning på de udfordringer, den enkelte sejler/besætning har, siger han.

Det kan være, at båden krænger for meget, at båden er for hård på roret, eller trimmet ikke er afstemt efter forholdene. Der kan være sejl, der har ligget i sejlposen og ikke er blevet brugt, måske grundet en dårlig oplevelse eller usikkerhed omkring trim af sejlet.

Mange håndterer båden forkert

René Villefrance ser rigtig mange sejlere, der håndterer deres båd forkert - og det er synd, synes han.

- Det skal være en fornøjelse at kunne klare de forhold vind og vejr byder den ofte lille besætning, og ikke være en stressfaktor, der ender ud i dårlig stemning ombord.

Med en kvalificeret vurdering af udstyret ombord og vejledning og råd om hvilket udstyr, der på sigt ville gavne båd og besætning, vil de fleste få en bedre oplevelse på vandet.

Fokus på den enkelte sejler

Rene Villefrance deler også sine erfaringer som kapsejler.

- For de sejlere der gerne vil dyrke aftenmatch og kapsejladsmiljøet, sætter jeg fokus på mandskab og bådhåndtering og de ansvarsområder den enkelte sejler har ombord. For de sejlere der kunne tænke sig at vinde kapsejladser, deltager jeg som besætning - lige meget om det gælder en aftenmatch eller et DM, så er der også mulighed for det.

Kontakt: rene.villefrance@hotmail.com - mobil: +45 20426025

content-loader
content-loader
content-loader