Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Villefrance-holdet vandt med en sere på 6, 1, 1, 2, 3 vandt med to point foran Danmarks- og Nordisk mester Hans Christian Erbs og besætning. Foto: Sven Jürgensen/FSC

Villefrance og besætning vinder tysk mesterskab i Express med gamle sejl

Tidligere X99-VM-guldvinder, sejlkonsulent René Villefrance vinder tysk mesterskab i Express på Flensborg Fjord i et felt på 22 både. Sejr kom i hus selvom sejlene var ti år gamle.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sejlkonsulent René Villefrance vinder tysk mesterskab i Express med 10 år gamle sejl efter kort tid i båden.

Usikker før start

- Første gang jeg sad i båden var forrige lørdag, hvor jeg med besætningen Morten Østergaard, Henrik Andersen og ejer Svend Tørsleff sejlede distancebane rundt i Flensborg Fjord i meget let luft, udtaler René Villefrance og fortsætter:

- Den tur gik fint, men vi var noget usikre på os selv, da vi i denne weekend stillede op til Tysk Mesterskab i Express klassen, hvor nogle af de bedste danske besætninger og enkelte svenske var mødt frem med de bedste tyske besætninger naturligvis, fortæller han.

Sejl af ældre dato

Besætningen fik lejlighed til at teste både nye og gamle sejl fredag eftermiddag. Holdet mente dog at sejlene som blev målt ind i år 2010 passede fint til forholdene på Flensborg fjord.

Den beslutning viste sig ikke at være dårlig, da besætningen med en serie på 6, 1, 1, 2, 3 vandt med to point foran Danmarks- og Nordisk mester Hans Christian Erbs og besætning.

40 års jubilæum

22 både stillede til start, og sejladserne blev sejlet i alt fra 5 til 12 m/s, hvor lørdag specielt var præget af hård luft fra syd sydvest.

Arne K. Larsen, som fylder 80 år næste år, blev nummer tre til stævnet

- Arne sejler alt det Express sejlads han overhovedet kan komme afsted med, og han ser frem til at mange kommer til Båstad i 2019, hvor Express klassen kan fejre sit 40 års jubilæum, fortæller René Villefrance.

54-årige René Villefrance har tidligere arbejdet for Southern Spars, men også North Sails og Quantum Sails. 

content-loader
content-loader
content-loader