Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan ser den nye Nordborg 42 ud. Den er bygget på Als. PR-foto

Nordborg 42 får verdenspremiere på Boat Show i Fredericia

- Vi kører vores eget løb, og bruger den højeste kvalitet af materialer. Det har vi gjort gennem hele værftets 81 årige historie, forklarer Holger Bladt Jensen fra Nordborg Baadebyggeri.

Af Troels Lykke |

Sejlerfolket får masser af fristelser at gå om bord i, når det om godt to måneder er tid til det traditionsrige Boat Show i Fredericia, når dørene åbnes 22. februar 2019. 

Danmarks eneste indendørs bådudstilling bakkes nemlig op af alle de store danske sejlbådsværfter, som har flere smukke nyheder ”Made in Denmark” med til Fredericia.

I denne artikel starter vi sydfra, i Nordborg, så har Nordborg Baadebyggeri A/S sågar en verdenspremiere på standen, nemlig deres helt nye Nordborg 42. 

Største model 

- Det er vores hidtil største model, siger Johannes Bladt Jensen fra værftet om den slanke 42-fods sejlbåd, som er designet af indehaver Holger Bladt Jensen. 

- Første eksemplar blev færdigbygget i efteråret, og vi har fået lov af kunden til at præsentere den i Fredericia, tilføjer Johannes Bladt Jensen.

Hos Nordborg er alt gængs ekstraudstyr med i prisen, så både udstillingsbåden og en ny ”standard” Nordborg 42.

2,76 mio. kr.

Det første eksemplar af den knap 12 meter lange sejlbåd er allerede solgt til Tyskland. Omkring 370.000 euro, eller det der svarer til 2,76 millioner danske kroner, må sejleren hive op af pengepungen. 

Til gengæld får han en båd bygget og produceret udelukkende på dansk grund, hvilket afspejler sig i kvaliteten: 

- Vi kører vores eget løb, og bruger den højeste kvalitet af materialer. Det har vi gjort gennem hele værftets 81 år lange historie, forklarer Holger Bladt Jensen til minbaad.dk. 

Tilsyneladende er det kvalitet, der holder. Flere kunder vender tilbage til værftet på Als, hvor nogle sågar kan skrive ejer af deres syvende Nordborg-båd på CV’et.

Masser af ægte træ på denne Nordborg 42.

Nordborg 42

Skrog: 11,99 m

Loa: 12,64 m

L CWL: 10,80 m

B max: 3,35 m

Dybgang: 1,99 m

Displ. 8400 kg

Kølvægt: 3130 kg

Storsejl: 48,6 kvm

Fok: 30,2 kvm

Gennaker: 96,9 kvm

Code 0: 64 kvm

Den nye Nordborg 42 er med permanent bovspryd. PR-foto

content-loader
content-loader
content-loader