Gå til hoved-indhold
Rorsmand Nicolai Sehested fortæller om at surfe på en 10 meter høj bølge midt om natten i Sydhavet, og om den massive skuffelse, når det går galt og drømmene bliver knust med en grundstødning. Foto: AkzoNobelKort Nyt
Rorsmand Nicolai Sehested fortæller om at surfe på en 10 meter høj bølge midt om natten i Sydhavet, og om den massive skuffelse, når det går galt og drømmene bliver knust med en grundstødning. Foto: AkzoNobel

43 foredrag på Boat Show - lige fra jordomsejling til kanalsejlads

Sehested fortæller om Volvo Ocean Race, Liebergreen fortæller om solo jorden rundt, mens familien Rosentoft forklarer om sejlads til Caribien. Svensk kanal-sejlads kan du også høre om.

Af Troels Lykke |

Med rekordmange indlæg bliver scenen på bådudstillingen i Fredericia fyldt med inspiration, viden og drømme.

Med hele 43 inspirerende foredrag bliver sceneprogrammet på Fredericia Boat Show 2019 det hidtil mest spændende og omfattende, fortæller Messe C til pressen.

Et par af hovedstrømningerne i programmet er henholdsvis sejlads i danske/nordeuropæiske farvande samt eventyr og unikke præstationer på verdenshavene. 

Til sidstnævnte kategori hører så absolut Nicolai Sehesteds deltagelse i det prestigefyldte Volvo Ocean Race.

Med 83.000 kilometer rundt om jorden på cv’et fortæller han i Fredericia om at opgive alt for at udsætte sig selv for umenneskelige strabadser igennem ni måneder, om at surfe en 10 meter høj bølge midt om natten i Sydhavet, og om den massive skuffelse, når det går galt og drømmene bliver knust.

Christian Liebergreen - solojordomsejler fortæller

Eventyreren Christian Liebergreen fortæller om sin solojordomsejling på 260 dage, og Erik Peitersen beretter om den barske rejse gennem Nordvestpassagen med barndomskammeraten Jens Erik Kjeldsen og dennes grønlandske hust ru Dorthe.

Deres modpoler, geografisk set, er Kirsten Thomsen og Kim Mathiesen, som fortæller om deres færd til pingvinernes rige ved Antarktis. 

Familien Veber fortæller om sejlads i deres kun 30 fods båd.

Blandt de mere familieprægede eventyr er ”Et år uden sko - fra Øresund til Afrika”; fortællingen om, hvordan familien Veber i 2016 tog på et 15 måneders togt sydover i deres 30 fods båd ”Anna Lisa”.

Hør også om familien Rosentofts langturssejlads på to år, som endda bød på en lille ny Rosentoft. Noget som minbaad.dks læsere har læst om da Christian Rosentoft og hendes mand blogger her på siden.

Ægteparret Lise Gerdes og Lars Oudrup kan under overskriften ”Med Havhunden over Stillehavet” inspirere det mere modne publikum til at kaste forsigtigheden over bord – de har begge passeret de 70 år.

Oplevelser i mere hjemlige farvande

Meget tættere på MESSE C’s hjemmebane er Naturpark Lillebælt, som havbiolog og erhvervsdykker Søren Larsen fortæller om.

Han kommer med tips og ideer til sejleroplevelser i den nye naturpark, som blandt andet rummer en bestand på cirka 3000 marsvin samt en helt speciel havbund.

Selv om man sejler på de hjemlige breddegrader, så kan vejret godt udgøre en risiko. Mette Hundahl fra Det Blå Forlag videregiver sine erfaringer med farligt vejr for sejlere i danske farvande.

Hun var ansvarlig for vejrudsigter forud for den seneste singlehand-kapsejlads rundt om Fyn, som oplevede et slemt vejr.

Hør om svenske kanaler

Mange af vores nabolande byder naturligvis også på gode sejleroplevelser. Hør eksempelvis kanaldirektør Benny Ruus fortælle om ”Drømmeferie på svenske kanaler”.

Selv om man ikke er erfaren langturssejler, så kan man godt vove sig uden for de danske søgrænser. 

Én mulighed er at sejle i flotille med Foreningen til Langturssejlernes Fremme. Det gjorde Bodil Kofoed og Niels Christiansen, og de fortæller om turen over Østersøen til tyske og polske havnebyer, og om at være ”I lære som langturssejlere”.

Hele programmet kan ses på www.boatshow.dk. Boat Show finder sted i MESSE C Fredericia den 22.-24. februar og 28. februar-3. marts 2019. 

Eventyreren Christian Liebergreen fra Svendborg fortæller om sin solojordomsejling på 260 dage i en Sagitta 35.

content-loader
content-loader
content-loader