Gå til hoved-indhold
Her får en kvindelig langturssejler i San Diego besøg af betjentene. Foto: Sara SulkjærTur
Her får en kvindelig langturssejler i San Diego besøg af betjentene. Foto: Sara Sulkjær

Sara: Selv harmløse langturssejlere går ikke under politiets radar

Betjentene i Californien tager jobbet alvorligt og uddeler gerne bøder til gæstesejlere. Imens mødes rige amerikanere til vin og taco-torsdag i flotte yachtclubs. Sara Sulkjær skriver fra San Diego.

Af Sara Sulkjær, San Diego, USA |

Med sikker hånd styrer skipper Tom, omkranset af SUP-elskende californiere, den røde dinghy mod Dana Points velholdte havnedok. 

På vandet er også havnepolitiet. Igen. Døgnet rundt patruljerer de uniformklædte, midaldrende mænd i to motorbåde.

”Har du papirer på båden?”, lyder dagens - noget overraskende - spørgsmål. For hvor mange sejlere tager dokumentmappen under armen, når de hopper ombord i dinghyen? 

Tom, der kan skrive læge på CV’et, må for at undslippe en bøde hive sin stålfaste, pålidelige doktor-stemme på banen - garanteret den samme stemme, som han i årevis har brugt overfor tvivlsomt selvdiagnosticerede patienter.

Rige sejlere vil beskyttes

Det er langt fra første gang, at vi kommer i politiets søgelys.

Da vi under en stjerneklar himmel langsomt sejler mellem Dana Points mange lystbåde rammer den kraftige lyskegle fra motorbåden med de mange hestekræfter pludselig dinghyen - igen efterfulgt af kontrollerende tilspørgsler.

I Avalon Bay på Catalina Island, der med et uhyre besværligt ankrings-system i forvejen har gjort besøget mere vanskeligt end nødvendigt, er det toiletskyllet, der skal tjekkes ved hjælp af en lille, lyserød tablet.

Med et høfligt nik, som må være enhver vestjydes specialitet, lykkes det mig dog at SUP-padle hele to timer uden at få en eneste henvisning fra de alvorligt udseende mænd, der ses i samtlige californiske havne.

Politi-fænomenet er eftersigende på ingen måde normalt længere oppe ad den amerikanske vestkyst. Måske det er de rige sejlere i Californien, der vil sikre, at fattige amerikanere ikke tager deres mange påhængsmotorer.

Her er store huse og dyre biler, hvad meterlange køer til havnens brusere er for de danske sommersejlere: Ganske simpel hverdag. Så hvorfor ikke supplere med et politi i havnen?

Flotte yachtclubs og taco-torsdag 

Da vi tirsdag endelig kan vende stævnen mod Oceanside efter vores andet ophold i Dana Point, er det derfor med smil på læben - også selvom de 25 sømil må tilbringes for motor i den svage vind og med dønninger, der gør det umuligt at sejle med gennakeren.

Fra ferieøen Catalina var den oprindelige plan egentlig en lang sejlads til Oceanside, men med høj sø i en svær indsejling var Dana Point, som vi i over en uge inden øhoppet allerede havde udforsket, eneste mulighed. 

Et ophold i Dana Point, der denne anden gang bliver forlænget yderligere grundet pladsmangel i Oceanside. Lag-på-lag-princippet er tilsyneladende ikke noget over Atlanten, hvor de rigeste sejlere i stedet drikker rosévin i flotte yachtclubs med springvand og store fladskærme.

Den ugentlige taco-torsdag i Oceanside Yacht Club med all-you-can-eat til syv dollars pr. mand er til gengæld et koncept, som vi med fordel kunne videreføre i de danske, ofte langt mere spartansk indrettede, klublokaler.

Trods de traditionelle springvand og fladskærme betroede en af de ældre klubmedlemmer mig da også, at de i yachtklubben gik mere op i sejlads end dyre middage - hvorvidt naboklubberne er af samme holdning, må forblive usagt. 

Orkanerne har det sidste ord

Det er ikke kun havnepolitiet, der svinger taktstokken her i Californiens varme. 

Også de mange orkaner, der relativt sent på sæsonen i øjeblikket hærger denne del af Stillehavet, sætter dagsordenen for områdets langturssejlere - og dermed ligeledes for os. 

Selvom vi holder pæn afstand til orkanens øje følger store dønninger i kølvandet på de kraftige vinde.

I flere dage frarådede den amerikanske Coast Guard al anduvning i Oceanside, ligesom vi måtte strege flere dage på Catalina med øens kun svagt beskyttede ankerpladser.

Men nu er vi her, i San Diego. Efter endnu en letvindssejlads og en overnatning i Mission Bay er den enorme marina sidste stop, inden vi om en uges tid endelig kan hejse det mexicanske gæsteflag - vi glæder os!

De bedste sejlerhilsner
Sara

Surferne var vilde med bølgerne i Oceanside. En begejstring, som områdets sejlere ikke tog del i. Foto: Sara Sulkjær

Selvom Mexico eftersigende har gode indkøbsforhold, må lageret fyldes op med amerikanernes elskede peanutbutter og lignende inden afgang til nabolandet. Foto: Sara Sulkjær

Skylinen, der møder sejlere med kurs mod San Diego. Foto: Sara Sulkjær

Minbaad.dk's Sara Sulkjær gaster de næste måneder på denne Nauticat 40. Foto: Sara Sulkjær

content-loader
content-loader
content-loader