Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Michael Olling i en X-37 blev første single-handed sejler i mål. Foto: Otto G. Jensen.

100 mil i Fjorden forløb næsten uden dramatik - et ror brækkede

Distancesejladsen 100 mil i Fjorden blev holdt for første gang. Struer Sejlklub var vært for single- og two-handed kapsejladsen, hvor en båd Paniiik brækkede ror. Olsen 370 først i mål.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Struer Sejlklub arrangerede i weekenden for første gang distancesejladsen 100 mil i Fjorden, en sejlads for single- og two-handed både.

Alle både godkendt

Sejlerne mødte allerede ind torsdag aften, hvoraf nogle havde sejlet til Struer i hård kuling, fortæller stævneleder Otto G. Jensen.

Han forklarer videre.

Torsdag aften var der middag for dem som havde tilmeldt sig det, og sikkerhedsgodkendelse af cirka halvdelen af bådene. Fredag formiddag kom flere både til, og alle blev sikkerhedsgodkendt.

Fredag middag var der frokost for alle sejlerne inden de gjorde de sidste forberedelser med klargøring af bådene. Første start gik kl. 13.00, og herefter gik starten hver halve time i de forskellige klasser med sidste start kl. 15.00.

Under stort set hele sejladsen var vinden jævn til frisk, og sejladsen blev derfor afviklet hurtigere end forventet.

Det til trods for at de fire forreste både lørdag morgen blev ramt af næsten vindstille, og de efterfølgende både af total vindstille i 3-4 timer i Struer Bugten.

Held i uheld

Hele sejladsen forløb næsten uden dramatik, dog blev båden 'Paniiik' fra Bork Bådelaug med skipper Klaus Rønn Madsen ramt af en rorskade ud for Nykøbing Mors, idet roret brækkede.

Ankeret blev smidt, og sejladsledelsen orienteret og derefter hele feltet. En halv time efter blev sejladsledelsen orienteret om at man var drivende igen, fordi man var så heldige at roret kom drivende i vandet, og man kunne derved få fat i det, og få lavet en reparation således at sejladsen kunne fortsætte.

Problemer med genakker

Ligeledes kunne båden 'Handsome' fra Ålborg Sejlklub med skipper Mikkel Frederiksen melde om problemer med en genakker der var snoet om forstaget, hvorfor han søgte ind i Glyngøre, fik sejlet bjærget og kunne derefter fortsætte sejladsen.

Første båd i mål blev Struer-båden 'La Femme' ført af Kim Basland med gasten Hans-Erik Pedersen ombord. Et kvarter efter kom en anden Struer-båd 'Misty' med skipper Søren Christiansen og gast Jørgen Dragsbæk ombord.

Tredje båd blev 'Rollatoren' fra Struer med Ib Trabjerg Madsen og Jørgen Yde Larsen.

Første single-handed båd i mål var en X37 'Comix' fra Struer med skipper Michael Olling.

Lørdag aften bød på spisning og præmieoverrækkelser.

Første båd i mål, en Olsen 370, med Kim Basland og Hans-Erik Pedersen. Foto: Otto G. Jensen.

Anden båd i mål var en Luffe 3.6 med Søren Christiansen og gast Jørgen Dragsbæk, som dog ikke er på billedet. Foto: Otto G. Jensen.

Båden 'Rollatoren', en FH 1000, med Ib Trabjerg Madsen og Jørgen Yde Larsen var tredje båd i mål. Foto: Otto G. Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader