Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Han brugte cirka 60.000 padleltag på turen mod Norge. - Jeg var meget tæt på at give op. De sidste fire timer var de værste timer i mit liv, forklarer han. Foto: Hans Høite Augustenborg

Casper Steinfath padlede i kulde over Skagerrak på 18,5 timer

Som første surfer lykkedes det søndag aften for Casper Steinfath at padle 137 km over Skagerrak fra Hirtshals til Kristianssand. De sidste 20 km var med store smerter i ben, ryg og arme.

Af Troels Lykke |

Efter 18 timer 30 minutter på vandet kunne stand up padleren fra Klitmøller endelig sætte fødderne på norsk jord efter at have padlet mutters alene på sit fire og en halv meter lange padleboard.

Dermed sætter 24-årige Casper Steinfath en tyk streg under, at han er en af verdens mest alsidige SUP-surfere, fortæller Cold Coast i en pressemeddelelse.

I september måned sidste år vandt han VM-guld på 200 meter sprint foran Operaen i København. Denne søndag lagde han 136 kilometer og 800 meter til distancen og skrev sig ind i historiebøgerne.

Det første kapitel blev skrevet i nattens mulm og mørke på Kjul Strand nord for Hirtshals. I den frysende kolde og stjerneklare nat padlede han ud i mørket efterfulgt af to følgebåde med livreddere, navigatører og mediefolk. 

Efter fem timer mutters alene i mørket tittede solen frem i horisonten. Så ventede det er et langt stykke i intetheden, indtil han cirka midtvejs kunne skimte den norske kyst. Det gav vinger til den fire-dobbelte verdensmester.

Store smerter i ben, ryg og arme

Men det holdt hårdt. Han padlede de sidste 20-25 kilometer med store smerter i ben, ryg og arme.

Til Ekstra Bladet forklarer padleren.

- Jeg har stået og spejdet ud over horisonten ved Klitmøller, siden jeg var barn og tænkt på, hvad der er muligt for mig. Så det er her den vildeste drøm. Jeg ville mærke, hvad min krop kunne presses til. Både mentalt og fysisk, siger Casper Steinfath.

Det højeste bjerg

Sidste gang Casper forsøgte at tage turen til Norge, gik det galt. Og det var ikke langt fra, at han måtte trække stikket denne her gang.

- Jeg var meget tæt på at give op. De sidste fire timer var de værste timer i mit liv. Hver eneste sektion i min krop var ved at stå af en efter en. Først benene, så skulderne, så armene, så fødderne. Det hele var ved at stå af.

Det eneste, der bar ham frem, var drømmen om at gennemføre den tur, som han missede sidste år. Da kl. 18.00 padlede forbi fyret Grønningen, rakte han armene i vejret som tegn på, at han havde nået Norge

Men Casper Steinfath ville gøre arbejdet helt færdigt. Efter en hvil på en af småøerne i fjorden, rejste han sig op på brættet og padlede de sidste seks kilometer ind til Kaj 6 i Kristianssand.

Turen tog 18,5 timer.

Der var støtteskib med livreddere og navigatører, der hjalp den 24-årige padler. Foto: Cold Coast

 

En lettet SUP-surfer ses her i Norge i Kristianssand. Foto: Lars Gothe

content-loader
content-loader
content-loader