Gå til hoved-indhold
Jan Saugmann og Marcus Cooper kom på en anden plads ved Åbne Australske Mesterskab. Foto: Ch. Favreau/505 Nationals.Kapsejlads
Jan Saugmann og Marcus Cooper kom på en anden plads ved Åbne Australske Mesterskab. Foto: Ch. Favreau/505 Nationals.

505: Saugmann to'er ved Åbent Australsk Mesterskab

Jan Saugmann og en amerikansk gast bidrog til den 'åbne' del af stævnet, og de hev flotte placeringer hjem. Rapport fra Lake Macquarie, der befinder sig lige nord for Sydney.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Den forløbne uge er der blevet sejlet Åbent Australsk Mesterskab i 505 på Lake Macquarie lidt nord for Sydney. 

Det 'Åbne' indslag kom fra en amerikansk besætning, Mike Holt og Rob Wolfel, nuværende og tre gange verdensmester i 505-klassen, samt Jan Saugmann som var teamet op med sejler, Marcus Cooper, fra Adelaide i en lånt båd.

Aflyste sejladser

De tre første dag blev sejlet i vind over 20 knob og med målte vindstød over 35 knob. På det flade søvand kom der godt smæk i skuden på spilersiderne.

Én dag blev sejladserne aflyst på grund af for meget vind, men derefter skiftede vindretningen, og blev til en rigtig fin østlig søbrise på 10-16 knob de sidste to dage.

Sportsligt blev det til succes for de to tilrejsende teams, da Mike Holt og Rob Wolfel vandt med 11 point, og Jan Saugmann og Marcus Cooper kom på en andenplads med 22 point.

Australsk Mesterskab blev for anden gang vundet af Michael Babbage og James McAllister, som endte med 26 point.

I bedste Aussie stil blev stævnet afsluttet med BBQ og læskedrikke.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites