Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Frederikshavn Sejlklub kæmper i Swan 50 fra Kiel til St. Petersborg

Mestrene fra Sejlsportsligaen er igen med i Nord Stream Race, en sejlads over fire etaper fra Kiel til St. Petersborg. Søndag sejles mod Tuborg Havn. - Vi er underdogs, siger jyderne.

 

Af Troels Lykke |

- Det er en slags unfinished business for os, det her Nord Stream Race. Det gik jo ikke helt som forventet sidste gang, lyder det fra Rasmus Damsgaard, taktiker hos Frederikshavn Seahawks, de regerende mestre i Sejlsportsligaen.

Han er sammen med resten af det nordjyske hold på vej til Kiel for at sejle Nord Stream Race, en kapsejlads mellem de danske, svenske, finske, tyske og russiske ligamestre, skriver Nynne Desiree Ammundsen, brandmanager for Sejlsportsligaen til pressen.

Sejladsen starter søndag, og kommer til at teste holdenes udholdenhed og strategiske snilde, når de skal sejle næsten 2.000 kilometer gennem Østersøen, fordelt på fire etaper fra starten i Kiel til mål i St. Petersborg. Sejlerne når også til Tuborg Havn, Stockholm og Helsinki.

Nødhavn i 2017

Og der er noget at gøre op for – Frederikshavn udgik sidste år fra sidste etape på grund af skader på masten.

De måtte søge nødhavn i Talinn, og resten af turen til St. Petersborg endte med at blive med bus.

- Det var en rigtig træls slutning, og det har vi i hvert fald ikke tænkt os at gøre igen, siger holdets skipper, Kris Houmann.

Erfaring fra sidste år

Han er dog overbevist om, at holdet kan bruge deres erfaring fra sidste års sejladser:

- Vi kender udstyret, vi kender ruten og vi har fået sat arbejdet på båden mere i system, så eksempelvis vagtskiftene, når vi sejler om natten, kommer til at flyde bedre, siger skipperen.

Men det nordjyske hold får kamp til stregen, hvis de skal indfri deres ambitioner om en podieplads – For de kommer fra en lilleput-klub, sammenlignet med deres modstandere.

Eksempelvis har deres tyske konkurrenter fra klubben NRV omkring 2.000 medlemmer i klubben, mens Frederikshavn sejlklub har bare 96 aktive medlemmer.

Danskere: Vi er underdogs

- Vi er underdogs, men det passer os rigtig godt. Og så glæder vi os bare til at gå ud og vise dem, at vi også kan sejle stærkt, når starten på første etape til fra Kiel til København går på søndag, siger skipper Kris Houmann.

Frederikshavn udgik sidste år fra sidste etape på grund af skader på masten. De måtte søge nødhavn i Talinn, og resten af turen til St. Petersborg endte med at blive med bus.

content-loader
content-loader
content-loader