Gå til hoved-indhold
Bæredygtighedsprogrammet ved VM i sejlsport er udviklet i samarbejde med Worldperfect. På billedet ses det nye sejlsportscenter. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Bæredygtighedsprogrammet ved VM i sejlsport er udviklet i samarbejde med Worldperfect. På billedet ses det nye sejlsportscenter. Foto: Troels Lykke

Frivillige fortæller om bæredygtighed under VM i Aarhus til august

Når VM holdes vil et frivilligkorps oplyse deltagere og gæster om hvorfor det er vigtigt at passe på havene, bl.a. gennem aktiviteter. Tuborgfondet hjælper til, forklarer VM-chef Klaus Natorp.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Som en del af VM i sejlsports overordnede bæredygtighedsprogram tilføjes nu et nyt program for de frivillige i samarbejde med Tuborgfondet.

Programmet går ud på, at etablere og uddanne et hold af frivillige, der skal inspirere de mange besøgende til at passe godt på havet og det maritime miljø generelt.

Workshops på programmet

Holdets primære opgave bliver at guide og gå i dialog med publikum og deltagere om bæredygtighed. Derudover vil de frivillige hjælpe madboder, trænere, sejlere og gæster med at sortere deres affald korrekt.

For at klæde de frivillige godt på til opgaven som formidlere af bæredygtighed, tilbydes de en række forskellige workshops.

Her lærer de blandt andet hinanden at kende og bliver sat ind i, hvordan og hvorfor det giver mening at genanvende de forskellige former for affald.

Nye bæredygtige løsninger

VM chef, Klaus Natorp, udtaler:

- Med VM i sejlsport på dansk jord ønsker vi helt generelt, at skabe øget opmærksomhed på problematikken med forureningen af verdenshavene og samtidig sætte fokus på nye bæredygtige løsninger. Opbakningen fra Tuborgfondet gør, at vi nu kan nå i mål med den ambition og det er selvfølgelig utrolig glædeligt, siger Klaus Natorp.

På den lidt længere bane er målet, et opbygge et stærkt fællesskab i form af et bæredygtigheds-team, der kan fortsætte sit gode arbejde i byen ved andre events efter VM.

Aarhus som inspiration

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad er begejstret:

- Det er fantastisk at Tuborgfondet støtter dette initiativ. Både bæredygtighed og frivillighed er to vigtige dagsordener i Aarhus. Med VM i sejlsport som platform kan vi forhåbentlig sætte standarden og give inspiration til andre store events både i Danmark og udlandet, udtaler Rabih Azad-Ahmad.

Erfaringer skal deles

Direktør i Tuborgfondet, Anne-Marie Skov, siger:

- Som bæredygtigheds-ambassadører er de frivillige med til at sætte fokus på, hvorfor det er vigtigt, at affaldet finder vej til skraldespanden og ikke ender i naturen. De frivillige inspirerer dermed deltagerne til at engagere sig i verdensmålene og sammen skabe en maritim folkefest.

- Målet er, at erfaringerne med et dedikeret frivilligkorps omkring bæredygtighed kan udvikles og genbruges af andre, udtaler Anne-Marie Skov.

Shuttlefærge og økologisk mad

Bæredygtighedsprogrammet ved VM i sejlsport er udviklet i samarbejde med Worldperfect.

De bæredygtige initiativer ved VM består blandet andet af affaldssorteringstasker i trænerbådene, affaldssorteringssystemer på land, en soldreven shuttlefærge, genopfyldelige drikkedunke, økologisk mad og et læringsområde med aktiviteter.

Det samlede overblik over bæredygtige tiltag ved VM kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader