Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vores strategi for stævnet, er lidt som Wozniacki siger, vi tager en bold ad gangen, siger Frederikshavner-sejlerne.

Frederikshavn har strategien klar i ligaen - efterligner Wozniacki

Skovshoved Sejlklub er vært for tredje stævne i denne sæson af Sejlsportsligaen. Frederikshavn ligger to'er, men kæmper for guldet og har samme strategi som Wozniacki.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Denne weekend liner Skovshoved Sejlklub sammen med Sejlsportsligaen igen op til ligastævne. Det er 1. division som gæster Skovshoved, hvor sejladserne allerede starter fredag.

Strategi som Wozniacki

Seahawks fra Frederikshavn ligger lige nu nummer 2 i den overordnede stilling, besætningen er den samme som til de tidligere stævner, og strategien har de også på plads

- Det bliver en 'Wozniacki'. Vores strategi for stævnet, er lidt som Wozniacki siger, vi tager en bold ad gangen, vi skal tage en sejlads ad gangen og samtidig holde os til vores normale strategi og ikke tænke så meget på hvad de andre laver af resultater, fortæller Rasmus Melsen, som er en del af den faste Seahawks besætning.

Lige foran Seahawks ligger KDY Sharks som har et forspring på to point. KDY vandt sidste stævne i Kerteminde, mens Seahawks vandt sæsonens første stævne som blev sejlet på hjemmebane i Frederikshavn.

Stadionsejlads 

Alle holdene kæmper om podiepladserne, både til dette stævne men også i den samlede stilling, som giver billet til Sailing Champions League. Her kæmper 32 klubhold, der alle har vundet eller er topplaceret i deres eget land, for at få trofæet med hjem. I år sejles Sailing Champions League i St. Moritz.

Et af de hold der gerne så sig selv repræsenteret i både internationale og nationale mesterskaber er de fire sejlere fra Horsens, Jeppe Bregendahl, Jakob Nikolajsen, Andreas Kloppenborg og Mikkel Hougaard. Seahorsens stiller også op i Skovshoved

- Skovshoved er et fantastisk sted til Sejlsportsligaen. Det minder mest af alt om stadionsejlads, fordi rammerne er helt i top for tilskuerne og samtidig uden at gå på kompromis med sejlerforholdene. Det er sådanne forhold der skal til for at gøre sejlsporten synlig for folk, fortæller Jeppe Bregendahl.

- Øresund er udfordrende farvand, som kan være meget skiftende fra dag til dag, så vi håber da på at de lokale besætninger ikke har en for stor fordel af forholdene, fortæller Jeppe Bregendahl fra Seahorsens, som lige nu har 9 point og ligger nummer 3 i den samlede stilling.

Kæmper for at blive

Hjemmebaneholdet fra Skovshoved ligger på en samlet 13. plads med 27 point. Sidste år endte holdet på en samlet 4. plads i Sejlsportsligaen, med 7 point frem mod 3. stævne, hvor de nu har 27 point frem mod 3. stævne.

Hvert år byttes 5 hold i Sejlsportsligaens to divisioner, og de 5 hold fra 1. division som kæmper for at blive i 1. division er Lynæs Barracuddas, Brejning Crabs, Yachtklubben Furesøen Stars, Sønderborg Yacht-Club Chia Pirats og Silkeborg Sejlklub Sejlerne.

Udstilling på land

På havnen kan tilskuerne møde Memira, der tilbyder sejlere og andre interesserede en snak omkring øjenoperationer, så man slipper for briller når man er på vandet.

Mercedes-Benz CPH har også linet flotte biler op på havnen, hvor tilskuerne kan få øjnene op for de nyeste modeller, og der vil være personale der kan svare på de mest avancerede spørgsmål.

Mercedes-Benz CPH udstiller de nyeste modeller på havnen i Skovshoved. Foto: Frederik Sivertsen.

Resultater kan følges her.

content-loader
content-loader
content-loader