Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses de to sejlere hjemme i Hellerup i 2016. Lillebroderen, sejlmager Jakob Bojsen-Møller, er gast. Arkivfoto: Jacob Michelsen

Bojsen-Møller brødre starter FD-VM med to førstepladser

De to erfarne brødre fra Hellerup Sejlklub vil forsøge at genvinde VM i den tidligere OL-jolle, som Jørgen Bojsen-Møller før har sejlet OL-guld hjem i, i 1988 og OL-bronze i 1992.

Af Troels Lykke |

Trods en vejrudsigt, der ikke så lovende ud, gennemførtes de to første sejladser til FD VM mandag i Medemblik, Holland, forklarer den 64-årige rorsmand Jørgen Bojsen-Møller i aftes til minbaad.dk.

Vinden var let, (2-4 m/s) og det så ud til at passe os fint, idet vi vandt begge sejladser.

Første sejlads førte vi ved alle mærker, men de ungarnske regerende verdensmestre lukkede hullet mere og mere, uden det dog blev rigtigt kritisk.

Tog også sejr nummer to

Derfor var vi lidt spændte på, om vi ville kunne matche dem i næste sejlads, men det gik. Vi rundede første mærke som 2/3, kom i front på andet kryds og det endte med en rimelig sikker førsteplads. 

Vi er lidt mere forsigtige i starterne end normalt. Sidste år fik vi ødelagt vores vinderchancer til VM med en tyvstart og i år troede vi, at vi havde vundet Kielerugen, men en BFD i sidste sejlads rykkede os ned på andenpladsen, forklarer Jørgen Bojsen-Møller fra VM.

Arkivfoto med de to brødre.

Stævnesite

Silverrudder vinder German Offshore Youth Awards

Holdet fra Svendborg Amatør Sejlklub, der står bag solo-sejladsen Silverrudder, modtog fredag German Offshore Youth Awards. Ifølge stævneleder Ole Ingemann Nielsen er det første gang, prisen går til en ikke-tysk klub.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites