Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var ingen tvivl om, at enten de regerende mestre fra Ungarn eller vi ville vinde, fortæller Jørgen Bojsen-Møller. Foto: Ralph Linow

BREAKING. Bojsen-Møller brødre vinder FD-VM i Holland før tid

Jørgen og Jakob Bojsen-Møller fra Hellerup Sejlklub vinder atter Flying Dutchman-VM. Denne gang i Medemblik. - Vi er verdensmestre inden sidste sejlads - fedt, fedt, fedt, siger Jørgen.

Af Troels Lykke |

Med en føring på 4 points efter 6 sejladser var der stadig tæt kamp om FD-mesterskabet inden de tre sidste sejladser.

Men med en god fredag ville vi kunne afgøre det inden sidstedagen, fortæller 64-årige Jørgen Bojsen-Møller, der er en af dansk sejlsport helt store profiler, med tidligere OL-guld og bronze i FD.

Dem eller os

Han fortæller videre fra Medemblik i Holland:

Der var ingen tvivl om, at enten de regerende mestre fra Ungarn eller vi ville vinde, idet der var mange points ned til tredjepladsen.

I dagens første sejlads gik vi efter en fri start, der ikke nødvendigvis skulle være helt nede i den favoriserede ende af linjen. 

Det lykkedes fint, og vi kom til toppen som nr. 3, 3 både foran ungarerne. På andet kryds kom vi i front, men ungarerne passerede også båd efter båd, så vi sluttede som nr. 1 og 2.

Matchbold i sidste sejlads

Det betød, at vi havde matchbold i næste sejlads. Vi fik en sikker og fri start under sort flag nogle både til luv af ungarerne, så vi kunne kontrollere dem på vej ud mod højresiden, hvor der så ud til at være mere tryk.

På lænseren kom vi forbi de to førende både, og med en løs dækning af ungarerne sejlede vi endnu en førsteplads hjem, mens de blev nr. 3.

Det betyder, at vi er verdensmestre inden sidste sejlads i morgen - fedt fedt fedt!, fortæller Jørgen Bojsen-Møller.

Se resultatlisten

Jørgen og Jakob vinder igen VM i FD. Foto: Jakob Michelsen

content-loader
content-loader
content-loader