Gå til hoved-indhold
Båden 'Finistere' var en Davidson 50. Foto: mandurahmail.com.au.Kort Nyt
Båden 'Finistere' var en Davidson 50. Foto: mandurahmail.com.au.

Køl knækkede af 50 fods båd i Australien - to druknede

En båd mistede kølen og kæntrede om natten under langdistance-kapsejlads i Australien. Sejlere hjalp 5 ud af 6 besætningsmedlemmer op af vandet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sandsynligvis er det værste mareridt for sejlere blevet virkeligt for en australsk seks-mands besætning, da kølen om natten knækkede af og to besætningsmedlemmer druknede, det skriver segelreporter.com.

Seks timer efter starten til det 70. Offshore Race Bunbury and Return ocean race i Fremantle, Australien, kæntrede en Davidson 50 med sine seks besætningsmedlemmer ombord.

De hårde forhold gjorde at kølen knækkede af, og båden, der flere gange har deltaget i Sydney-Hobart-sejladsen, blev vendt på hovedet.

Tracker opdaterede ikke

Kort før midnat nåede et nødsignal til Australian Marine Safety Authority (AMSA) i Canberra, og redningsmænd forsøgte at få kontakt med skibet via radio, men dette lykkedes ikke.

Da regatta trackeren ikke opdaterede 15 minutter senere, alarmerede AMSA kystvagten i Fremantle.

Tilfældigt var redningshelikoptere i området til træning, og efter 30 minutter kom en helikopter til undsætning. Helikopteren fandt båden på hovedet og halvt under vand.

Deltagende både hjalp

Tre besætninger som deltog i det 170 sømil lange kapsejlads, blev sendt til at hjælpe også. De reddede fem ud af seks besætningmedlemmer op fra vandet.

Fire af besætningsmedlemmerne blev ikke alvorligt sårede, men 60-årige Paul Charles Owens blev fundet død.

Skipperen, Rob Thomas på 70 år, manglede stadig. Om morgenen satte politiet to helikoptere ind i eftersøgningen, og omkring middag blev den livløse krop fundet.

Kapsejladsen blev afholdt efter den høje sikkerhedskategori 3, skriver segelreporter.com.

Davidson 50, er designet af den berømte Americas Cup designer, Laurie Davidson, og er fra 90'erne.

content-loader
content-loader
content-loader