Gå til hoved-indhold
Jeppe Borch, Nikolaj Borch, Amanda Ulmdal, Mathias Rossing og Nikolaj Rasmussen udgjorde det vindende Youngsters-hold i Skovshoved. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik SivertsenKapsejlads
Jeppe Borch, Nikolaj Borch, Amanda Ulmdal, Mathias Rossing og Nikolaj Rasmussen udgjorde det vindende Youngsters-hold i Skovshoved. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

Unge Youngsters-sejlere vinder 2. divisionsstævnet i Skovshoved

De erfarne sejlere måtte se sig slået af ungdommen ved det tredje ligastævne. Sundby Marlins var næstbedst, mens Bandholm-sejlerne tog tredjepladsen i en tæt podiedyst.

Af Sara Sulkjær |

Youngsters II, der netop er vendt hjem med en flot tredjeplads fra Youth Sailing Champions League, holder fast i den gode vinderkurs. 

Ved Sejlsportsligaens 2. divionsstævne i Skovshoved lykkedes det således de unge kølbådssejlere at sikre den samlede førsteplads foran langt mere rutinerede teams. 

Holdet blev udtaget til stævnet i Skovshoved ved den seneste camp på Oure og har siden været i udlandet for at sejle - dermed mødte de toptrænede op til weekendens stævne.

Flere på holdet, der blandt andet har søskendeparret Jeppe og lillebror Nikolaj Borch på kortet, har desuden sejlet med på Team Roskilde, som var med i Sejlsportsligaen i 2017. 

Tyvstarter til Sundby

Seks point efter de unge sejlere følger Sundby Marlins, der slår deres egen bedste placering ved at tage en podieplads til stævnet. Holdet, der før stævnet håbede på masser sjov og god vind, fik netop dét, de kom efter: 

- Vi er tilfredse med weekenden. Vores dårlige sejladser skyldtes primært tyvstarter eller situationer, hvor vi har haft straf, så når vi formåede at komme afsted med fri vind, har vi været gode til at sejle båden efter forholdene og slå rigtig, forklarer Josefine Boel Rasmussen i en pressemeddelelse. 

Det var da også netop i de situationer, hvor Sundby Marlins fik straf, at Youngsters kom foran.

- Inden sidste sejlads lå meget tæt med Sundby. Vi trak heldigvis det længste strå. Sundby fik et par straffe i starten, så vi komme lidt fra dem. Det var fedt, at vi kunne slutte weekenden af med at stå øverst på podiet, forklarer Youngsters-skipper, Jeppe Borch.

Fire straffe i én sejlads

Med kun ét point mellem de andre hold på podiet var kampen hård. Selvom Bandholm White Tailed Eagles flere gange var ved at smide det hele på gulvet, var det netop teamet fra Lolland, der i sidste ende klarede sig igennem podiets nåleøje. 

Det til trods for, at teamet søndag måtte inkassere hele fire straffe i én og samme sejlads, hvilket kostede dem en fjerdeplads og sagtens kunne have sat deres podieplads over styr. 

Det rutinerede team, der har vundet de seneste to stævner i 2. division, kunne dog atter stille sig på podiet og holder dermed fast i deres føring i den overordnede stilling.

Bogense Sejlklub, der plejer at markere sig helt i toppen, endte samtidig udenfor top-5, men ligger efter weekendens stævne stadig flot placeret i den samlede stilling som nr. 3.

Top-5 ved det tredje stævne blev:

#1 Youngsters II (19 point)

#2 Sundby Marlins (25 point)

#3 Bandholm White Tailed Eagles (26 point)

#4 DTU Sailing Racing Team (32 point)

#5 Thurø Pirates (35 point)

Se samtlige resultater fra stævnet i Skovshoved her

content-loader
content-loader
content-loader