Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
H-bådsklasse har støtte hele vejen rundt i det nye projekt. Foto: Troels Lykke.

Nyt tiltag i H-bådsklassen - Bovspryd skal gøre båden attraktiv

H-bådsklassen prøver nu med bovspryd, orienterer klubben. Målet er at gøre båden mere attraktiv ved at øge J-mål til 3,27 meter. Tiltaget får støtte fra både virksomheder og Dansk Sejlunion.

Af Maria Ravn Jürgensen |

H-bådsklubben afholdt i weekenden sit store årlige bestyrelsesmøde og diskuterede, hvordan de kan holde H-bådene attraktive.

- Det er jo ingen hemmelighed, at der er sket noget udvikling siden 1967, hvor hun blev konstrueret. Efter noget debat frem og tilbage i bestyrelsen, hvor der jo langt overvejende sidder ungdommelige medlemmer, besluttede vi at vedtage følgende ændring, forklarer Mads P. G. Korsgaard, kasserer og vicepræsident i IHA.

Ændringen lyder på, at J-mål øges fra 2,47 til 3,27 meter.

- Denne lille ændring vil få stor betydning. Det bliver nemlig herefter muligt at montere bovspryd på H-båden på op til 80 cm længde, forklarer han.

En mundfuld for nogen

- I bestyrelsen mener vi, det vil være med til at foryngre vores dejlige båd og levetidsforlænge klassen som en attraktiv, aktiv og ja, nærmest sexet klasse, siger Mads Korsgaard.

Et sådant forslag kommer dog ikke langt uden støtte hele vejen rundt:

- Så derfor har vi allieret os med alle sejlmagerne i klassen, som er klar med gennakere til sæsonstart. Nogen vil også mene, det er lidt af en mundfuld at få monteret sådan et bovspryd, og derfor har vi allieret os med Hellers i øst og AFI Marine i vest, forklarer han.

Den nye standard

Begge virksomheder holder åbent hus i weekenden 13.-14. april, hvor der bliver arrangeret workshops for at lære at støbe og montere bovspryd. Det er desuden besluttet, at det må udføres i både glasfiber, krydsfiber, kulfiber og lærk på eg.

- Man skal bare kontakte enten Hellers eller AFI, og de to første hvert sted bliver tilbudt at tage deres H-båd med, som så vil agere model og være blandt de første til at blive opdateret til den nye standard.

- Slutteligt skal det nævnes, at også Dansk Sejlunion synes, det er fantastisk, at vi sådan arbejder på at holde gang i klassen, og de er klar til at ændre klassebevis til det nye J-mål, når I indsender dokumentation for opdateringen, afslutter Mads P. G. Korsgaard.

content-loader
content-loader
content-loader