Gå til hoved-indhold
Sæsongen startede med supergodt sejlvejr på Køge bugt.Kapsejlads
Sæsongen startede med supergodt sejlvejr på Køge bugt. Foto: Mogens Hansen

Ældre H-både slår selv moderne både

H-båd fra 1969 klarer sig godt på distance og aftenbanerne, forklarer Jesper Andersen fra Køge Sejlklub. Han opfordrer flere til at sejle kapsejlads i ældre både.

 

Af Lone Thorup |

Sæsonen 2016 startede 1. maj, med Tune-Up sejladsen fra Køge Marina til Bøgeskoven på Stevns, en distance på 20 sømil.

Fortæller Jesper Andersen fra "SIF" fra Køge Sejlklub.  

Der var 16 både tilmeldt, men desværre var vejret ikke rigtig med os og kun 5 både kom i mål pga. der var vindstille.

Vinderen blev L23 ”Dream Machine” nr. 2 Egythene 24, nr. 3 H-båd ”Sif”
Tirsdags & onsdags sejladserne startede flot op med super godt sejlvejr.

Sejler med søn

Tirsdags sejladserne sejlede vi med Sif som ”two-handed-far & Søn” sejladser, hvor min søn Peter på 12 år har været supergast i hele 2016.

Det har været rigtig hyggeligt og lærerigt for os begge. Vi har kæmpet mod store & små gennem hele sæsonen, og samlet blev vi nr. 2 á point med nr. 1 som var en X-332.

Onsdagene blev sejlet med de 2 faste gaster, Jesper H. & Christian. Det har bare fungeret helt perfekt igen i år. Og vi vandt den samlede sæson.

Sjælland rundt ”two-handed” var planlagt, men forskellige ting kom i vejen, og turen måtte aflyses, desværre. Vi prøver igen i 2017.

22 til DM 

H-Båds DM i Hundige var højdepunktet. Vi havde et fint DM sammen med alle ”nye” både. I det 32 både store felt fik vi skrabet bl.a. en 12. & 14. plads sammen og sluttede som nr. 22. Det er vi godt tilfredse med i det hårde felt.

Klubmesterskabet i KJS blev sejlet på en lørdag, med 4 gode sejladser i rigtig flot sejlvejr på bugten. Ombord på ”Sif” var vi 3 H-båds generationer sammen, da min far Hans Andersen var med. Vi vandt med 6 point, folkebåd nr. 2 med 7 point og nr. 3 blev X-35 med 13 point.

Det var blevet tid til Årets sidste sejlads ” 30-sømil”. 

39 forskellige både skulle kæmpe mod hinanden på tid bugten rundt på omvendt handicap. Vi skulle starte som 9. båd, og det var mod ”tudebøjen” først, derefter til ”Bøgeskoven” og så retur til Køge Marina. Vejret var fint og vinden var SØ-S 5-8m/sek.

Spiler-skæring (meget skarp) til ”tudebøjen”, derefter ”næsten” kryds til Bøgeskoven, og så Spiler hjem.

3. båd i mål

Vi lå forrest i lang tid, men blev desværre hentet ca. 500m før mål af en ”Italia Yacht 9.98” og en M34. Vi blev 3. båd i mål, det var vi godt tilfredse med. De 3 første både i mål var indenfor 2 min.

Nu er båden pakket ind for vinteren, og planlægningen af sæson 2017 er så småt i gang, samt lidt forbedringer og nye sejl.

Opfordre flere til kapsejlads

Jeg vil gerne opfordre flere til at sejle aftenkapsejlads samt med på de sejladser der er i mindre klassebåde. Især i H-båd i bl.a. Køge bugt, da H-båden klarer sig rigtig godt på bådfart samt mål-tal. Den er også rigtig god at sejle ”Two-handed” da den kun sejler med fok.

Man kan sagtens sejle i en gammel H-båd (min har nr. 6), bare trimmet er i orden selvfølgelig! De er til at få til en fornuftig pris.
Vi ses på banerne i sæson 2017.

Sejlerhilsen  
Jesper Andersen & besætning. 

H-båd i DM i Hundige var højpunktet.  

H-båd klarer sig rigtig godt på bådfart og på mål-tal.  

Man kan også sagtens sejle i en gammel båd.  

Der var blevet tid til årets sidste sejlads på 30-sømil. Foto: Mogens Hansen

content-loader
content-loader
content-loader