Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade vindere med metal om halsen. Foto: Peter Brøgger.

Første DH-DM afviklet i Juelsminde - Guldvinderne lavede prik på prik

De to sidste sejladser ved dette års DH-DM i Juelsminde blev sejlet søndag. X-41, Italia 9.98 og Global One kan tage guldet med hjem efter tre dages kapsejlads og en del prikker på pointtavlen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Lørdagens gallamiddag havde ikke sat sine spor hos besætningerne til DH-DM i Juelsminde, i så fald skjulte sejlerne det godt, da de søndag morgen stævnede ud til sidste sejldag. En sejldag der bød på tre banesejladser, inden vinderne af DH-DM kunne kåres og fejres.

Morgendiset lå tungt over bugten i Juelsminde inden starten klokken 09.30. Men henover formiddagen viste bugten sig fra sin bedste side med 5-7 m/s fra en vestlig retning, som nok fik de fleste sejlere til at glemme det uvejr der herskede over havnen natten til søndag.

Prik, prik og endnu en prik

Spændingen var i top da dagens første start gik. Fra sidelinjen kunne høres lidt råben fra sejlerne, for at få den bedste plads på linjen, og dermed sikre et godt spor efter starten. Visione 7, en Ker 11.3, lavede en prik i dagens første sejlads.

I gruppe 2 snuppede Italia 9.98 en prik, og har gennem hele stævnet sejlet stabilt med fire prikker ud af seks mulige.

Selvom Ærø Pigen inden dagens sejladser sad solidt på førstepladsen i gruppe 3, blev det til lidt spænding. Pilgrim, en Express, tog en prik i søndagens første sejlads og rykkede dermed op på pointtavlen.

En sidste fratrækker

Stævnets sidste sejlads blev skudt i gang søndag lidt over middag. Efter en 2. plads i sejladsen kunne Nexus, en X-41 fra Horsens, tage guldet i gruppe 1. Med 7,5 point ned til nummer to, Visione 7, efterfulgt af FeOs fra Snaptun kun 0.5 point efter.

I gruppe 2 kunne besætningen på Italia 9.98 løfte guldet og kalde sig danmarksmestre efter endnu en prik. 7 point efter kommer X-99’eren Mille fra Sejlklubben København, som med en 2’er i sidste sejlads, kunne tage sølvet med hjem til Sjælland. Ylva’en, Den Røde Løber fra Bogense Sejlklub leverede deres fratrækker i stævnets sidste sejlads, en 12. plads. Det var dog ikke nok til at tage bronzemedaljen fra dem.

9 point foran nummer to kunne Ærø Pigen, en Global One, som forventet tage guldet med hjem. Efter stævnets fratrækker i anden sidste sejlads, viste de i sidste sejlads at de hører til på toppen af podiet med en prik. Kolding-besætningen på Expressen, Pilgrim, tog sølvet med en 2. plads i sejladsen, efterfulgt af CB66 Raceren, CaBoom fra Bork Bådelaug, kun ét point efter.

Endelige resultater

Gruppe 1

  1. X-41, Nexus fra Horsens Sejlklub, 10.5 point
  2. Ker 11.3, Visione 7 fra Nyborg Sejlforening, 18 point
  3. Grand Soleil 43, FeOs fra Snaptun Sejlklub, 18.5 point

Gruppe 2

  1. Italia 9.98, Italia fra Hellerup Sejlklub, 16 point
  2. X-99, Mille fra Sejlklubben København, 23 point
  3. Ylva, Den Røde Løber fra Bogense Sejlklub, 25.5 point

Gruppe 3

  1. Global One, Ærø Pigen fra Kolding Sejlklub, 6 point
  2. Express, Pilgrim fra Kolding Sejlklub, 15 point
  3. CB66 Racer, Caboom fra Bork Bådelaug, 16 point

Se alle resultater her.

content-loader
content-loader
content-loader