Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne gav den gas til DH-DM's førstedag. Foto: Peter Brøgger.
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger.
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger.
Kapsejlads
Foto: Mikkelgroth.com.
Kapsejlads
Foto: Mikkelgroth.com.

DH-DM skudt i gang under perfekte sejlforhold

I 5-7 m/s blev DH-DM skudt i gang, hvor sejlerne viste aggressivitet i starterne. Grand Soleil 43, Italia 9.98 og en Global One markerer sig helt fremme i hver deres gruppe, hvor der sejles efter DH-mål. Sejlerne føler sig velkomne i Juelsminde som danner rammen for weekendens DM.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Fredag formiddag gik første start ved DH-DM, som klubberne i Juelsminde, Snaptun og Horsens står bag. Over tre dage skal sejlerne konkurrere i henholdsvis bane- og distancesejlads, hvorefter danmarksmesteren findes søndag eftermiddag.

Breddesejlads

Torsdag aften havde de fleste sejlere fundet vejen til Juelsminde, som lægger havn til stævnet. Morgenmaden blev indtaget i festteltet ved siden af klubhuset, her blev diskuteret vejrudsigter, som lovede mellem 5-7 m/s fra en sydlig retning, og det var altså i de helt perfekte forhold, at sejlerne stævnede ud fra havnen.

Feltet spænder bredt, og det er også en kapsejlads for bredden, hvor så forskellige både som Arcona 465, Grand Soleil 43, Matcher 37, X-99, L23 og J80 er at finde i feltet på i alt 49 både.

For at holde styr på alle bådene er de delt ind i tre grupper. Der sejles efter DH-mål, og det er derfor at der på søndag kan kåres en overall danmarksmester.

Aggressiv start

I gruppe 1 sejler de store både, hvor især båden FeOs, en Grand Soleil 43, markerede sig i toppen af feltet med placeringerne 2, 2 og 1.5. Skarpt efterfulgt af X-41’eren Nexus som kun er ét enkelt point bagefter. Tredjepladsen indtages af Nyborg-båden Visione 7, en Ker 11.3, med skipper Per Weiskvist.

- Vi havde en svær start, men kom derefter i gang. Starten var som forventet aggressiv, og vi startede i anden række men fik sejlet os pænt op. Det er et stærkt felt med dygtige sejlere, så man kan både blive nummer 1 og sidst, fortæller Per Weiskvist.

Besætningen føler sig godt taget imod i Juelsminde, hvor de roser både forholdene og baneledelsen.

I gruppe 2 tager Italia, en Italia 9.98, føringen med 5 point á point med X-99’eren, Mille. X-37’eren Ventoux indtager tredjepladsen med 13 point.

I gruppe 3 leverede Ærø Pigen en solid serie med tre prikker, efterfulgt af en Express med 8 point. Ét point efter findes Wild Thing, en Soling.

Ser frem til distancesejlads

Udover de mange frivillige som man i løbet af weekenden kan møde på land og vand, er der også en storskærm at finde på havnen i Juelsminde foran klubhuset. Her vises højdepunkter fra sejladser, mens man kan gå en tur i baren, og få sig en moleøl.

I morgen venter sejlerne en distancesejlads rundt om Endelave. En sejlads som de ser frem til, men hvor vinden bliver afgørende, mener flere sejlere. Man skal være forudseende for at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Se resultater fra førstedagen her.

content-loader
content-loader
content-loader