Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Schønherr og Koy tog 4. plads ved VM fornylig i Kiel i Starbådsklassen.

Kan Hestbæk og Eli slå Schønherr og Koy til Starbåds-DM i Hellerup?

Michael Hestbæk har vundet alverdens ting i sejlsport - også i Starbåden, hvor han har den skrappe gast Jan Eli Gravad med om bord. Alligevel bliver det svært at slå nummer fire til VM, Jørgen Schønherr og prof-gasten Markus Koy, når 25 Starbåde sejler DM i Hellerup.

Af Troels Lykke |

I ly af årets første efterårsstorm skal der sejles i de klassiske Starbåde om DM i Øresund ud for Hellerup Sejlklub. Heldigvis bliver vejret rigtigt godt, så det skulle garantere nogle sejladser på højt plan.

Én af favoritterne er Jørgen Schønherr, der netop er hjemvendt fra VM i Kiel med en flot fjerdeplads. Måske får han kamp til stregen fra OL-sejler i Starbåd, Michael Hestbæk, der har allieret sig med Jan Eli Gravad, fortæller Hellerup Sejlklub til bådpressen.

Stor tilslutning før EM i Skovshoved i 2022  

Hele 14 danske besætninger er tilmeldt, hvilket viser den enestående tilslutning og interesse, der er for Star-klassen i Danmark. Det øger samtidig interessen for klassen, at der næste år afholdes EM i Skovshoved, hvilket sejles i stort set samme vand som dette års DM.

I år har corona desuden rykket lidt rundt på kalenderen, hvorfor DM derfor er udvidet til et Star District 13-mesterskab.

- Det har Hellerup tidligere været vært for, men den gang udeblev vinden. Derfor kan vi glæde os over 11 udenlandske besætninger – dermed er feltet 25 både stort, forklarer sejlklubben.

CB66 sejles samtidig

Star-bådene er ikke de eneste både på vandet ved Hellerup.

I samme weekend sejles NM i CB66. Klassen sejler deres egen bane, men aftersailingen på havnen er sejlerne fælles om - rygtet siger, at skulle være nogle festlige fyre...

Resultater kan følges her.

content-loader
content-loader
content-loader