Gå til hoved-indhold
Udstyr

Aarhus Sea Shop tilbyder bæredygtigt byt-til-nyt koncept med neopren-produkter

Aarhus Sea Shop sætter i april måned fokus på bæredygtighed med konceptet 'bring the old to new'. Butikken i Egå lokker med, at man i bytte for sin gamle våddragt kan få 25 procents rabat på en ny.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Aarhus Sea Shop har valgt at sætte fokus på lige præcis neopren og udtaler:

- Neopren er en syntetisk gummitype, også kendt som en polychloropren. Når du vil smide en våddragt væk, især de ældre, kan stoffet ikke genbruges ligesom plastposer. I modsætning til plast har neopren ikke en særlig genvindingsstrøm, fortæller Aarhus Sea Shop.

- Dette betyder at affaldsforarbejdningsvirksomheder vil forbrænde materialerne, og affaldsresterne ville blive oplagret på deponeringspladser. På den måde vil vores gamle våddraget være ubrugelige. Derfor vil vi give dit neoprengear et andet og nyt liv, for eksmpel som nye smarte armbånd, fortæller de.

To gange årligt

Tilbuddet tilbydes to gange om året, i april og i oktober, da det typisk er der, sejlere skal ud og købe nyt sejlertøj til den passende årstid.

Aarhus Sea Shop tilbyder derfor, at sejlere kan bytte sine gamle neoprenprodukter med 25 procent på et nyt, lignende produkt fra Magic Marine.

Det gamle produkt behøves ikke være fra Magic Marine, men det skal være neopren, som efter byttehandlen indsendes til Néocombine for at blive genbrugt.

content-loader
content-loader
content-loader