Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom har i den grad fået vind i sejlene på den spanske ferieø. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Rindom fortsætter sejrsstimen - fire prikker i fire sejladser

Ingen kan røre Horsens-sejleren på Mallorca, hvor 118 både dyster i Laser Radial-feltet. Næstbedste danskere er Ida Baad og Marie Thusgaard, der ligger samlet 6'er i 49erFX.

Af Sara Sulkjær |

Anne-Marie Rindom viser storform ved OL-klassernes første europæiske topstævne i 2019.

Mandag åbnede den 27-årige Horsens-sejler Trofeo Princesa Sofia med to sejre. En fornem præstation, som hun på imponerende vis gentog tirsdag, hvor det atter blev til to prikker i dagens to sejladser.

Drømmestarten, der sikrer Rindom en førsteplads blandt de 118 startende Laser Radial-sejlere, imponerer Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen, men det overrasker ham ikke, at Rindom viser lovende takter. Det fortæller han i en pressemeddelelse.

- På landsholdets træningslejr for nylig viste Anne-Marie stort overskud, og hun var motiveret for ekstra træning. Jeg fornemmer, hun er godt på vej, siger han om Rindom, der er forsvarende vinder fra 2018-udgaven af Trofeo Princesa Sofia.

Lin og CP tyvstartede

Knap så godt fra start kom Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck i dagens første sejlads, hvor parret var for hurtigt over linjen. Dermed må danskerne inkassere en tyvstart, hvilket betyder, at mandagens ærgerlige 23. plads nu må medregnes.

En placering, der trods en flot prik og en syvendeplads i tirsdagens to resterende sejladser sender duoen ned på en samlet 13. plads i Nacra 17-klassen.

Her har EM-bronzevinderne dansk selskab i form af den nystartede besætning med Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen. Sejlerparret, der blot har få måneders træning sammen i klassen, må med en 14-10-19-serie tirsdag se sig henvist til 26. pladsen efter at have startet dagen som nummer 15.

Kvinderne tættest på medaljer

Også de to 49er-klasser var på vandet, for herrernes vedkommende til den første start ved stævnet grundet manglende vind mandag. 

Her viste Jonas Warrer med gasten Jakob Precht endnu engang sine evner. En 6-6-6-serie sikrer teamet den bedste danske placering som samlet nummer 22 i det store felt på hele 108 både.

Tættere på medaljekampen er kvinderne i 49erFX. Med en 4-9-5-serie rykker Ida Baad og Marie Thusgaard direkte op på stævnets sjetteplads, efter at have overnattet på 15. pladsen efter mandagens sejladser.

Gode takter i Finn og surf

Selvom såvel Finnjollesejler André Højen som RS:X-surfer Lærke Buhl står alene i det danske sejlertøj i deres respektive klasser, lykkedes det ligeledes de to udøvere at vise Dannebrog frem tirsdag. 

En fjerdeplads og en placering som nummer tretten sikrer Højen en samlet 16. plads efter tirsdagens sejladser, mens Lærke Buhl nærmer sig top-ti efter en 6-13-13-serie tirsdag. 

Samlet ligger den enlige danske surfer ved stævnet nummer elleve.

Danskerne ved Trofeo Princesa Sofia Cup:

49er (108 både):
22: Jonas Warrer og Jakob Precht

28: Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

79: Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

85: Michael Hansen og Mathias Sletten

92: Frederik Rask og Marcus Bay

49erFX (66 både):
6: Ida Marie Baad og Marie Thusgaard

23: Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby

43: Johanne og Andrea Schmidt

Finn (86 både):
16: André Højen Christiansen

Laser (187 både):
66: Christian Rost

171: Georg Lauritsen

Laser Radial (118 både):
1: Anne-Marie Rindom

38: Anna Munch

86: Michala Høeg Norsell

Nacra 17 (59 både):
13: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

26: Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen

34: Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

44: Josephine Frederiksen og Christian Justesen

57: Clara Møgeltoft Nielsen og Jesper Vogelius

RS:X Women (49 både):
11: Lærke Buhl-Hansen

Se hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader